Hardcore History: Enden er alltid nær

Av Dan Carlin

9788284250250

Hardcore History: Enden er alltid nær

Av Dan Carlin

Vanlig pris: kr 249,00

Spesialpris kr 124,50

Status: På lager

«Carlin … konsentrerer fortellingen sin om de mest brutale og dramatiske øyeblikkene i menneskehetens historie og fyller showet sitt med fargerike anekdoter du sannsynligvis aldri hørte om i historietimene på skolen.» Time


«Dette er det perfekte tankeeksperimentet for alle som tror at verden er fortapt, om ikke annet så for å minne dem om en grunnleggende realitet: Det har alltid, alltid sett ut som om verden er fortapt … Det virker merkelig å beskrive en bok om barbarer, influensapandemier og moralen bak atomkrig som morsom, men det er det beste enkeltbegrepet som kan beskrive Enden er alltid nær. Den er et apokalyptisk diskotek.» Chuck Klosterman, forfatter av But What If We're Wrong?


«Dan Carlin er en fortellingens mester som ved hjelp av levende detaljer og intuitiv innlevelse forestiller seg hvordan det var å gjenomleve verdens undergang … Carlins engasjerende og lett tilgjengelige stil inviterer oss til å gruble over sivilisasjoners vekst og fall og spørre oss hvor vi selv er på vei. Verdens undergang er ikke bare en katastrofe som venter på oss et sted der fremme – den er også et gjenferd som hjemsøker steder der vi allerede har vært.» Mike Duncan, forfatter av The Storm Before the Storm


Dan Carlin er en amatørhistoriker som har blitt viden kjent for podkastene sine. Hardcore History er en av verdens mest berømte podkaster og har blitt lastet ned over hundre millioner ganger. Engasjementet og den store fortellerevnen hans er avhengighetsskapende og fengende. Huffington Post kaller ham «Amerikas historieprofessor», og det er akkurat en slik form for historieundervisning en gjerne skulle hatt på skolen.

Apokalyptiske øyeblikk fra bronsealderens sammenbrudd til nestenkatastrofer i atomalderen

Til plupp på forsiden:

Fra skaperen av den prisbelønte podkasten Hardcore History

Hardcore History: Enden er alltid nær

Aldri før har historien blitt fremstilt på en så filosofisk, lærerik og samtidig tilgjengelig måte!

- Hva skjer når halvparten av jordens befolkning dør, slik det skjedde under pestepidemiene?

- Hva ville Julius Cæsar og Alexander den store ha stilt opp med mot atombomben?

- Hvem vinner hvis man lar den romerske hæren kjempe mot middelaldertropper?

- Var våre forfedre barskere fordi de levde i en mer utfordrende tid?

- Er vi mer siviliserte enn frankerne, vikingene eller de første kristne?

- Kan din hjemby bli det neste Troja?

Hvordan ville vi ha oppført oss hvis vi selv hadde opplevd historiens største begivenheter? Er vi med den aktuelle pandemien i ferd med å oppleve en av dem akkurat nå? Og hvordan vil ettertiden betrakte vår håndtering av de avgjørende begivenhetene som preger vår tid?

I Enden er alltid nær – som ble skrevet før COVID-19-viruset spredte seg – endevender og analyserer mesterfortelleren Dan Carlin historien vår og nærmer seg den fra en fascinerende og humoristisk vinkel. Ingen kjedelige fakta, men levende anekdoter som lærer oss masse om både fortiden og fremtiden. Carlin skriver om historien fra bronsealderen til verdenskrigene og forteller med innlevelse om imperiers vekst og fall, katastrofer og epokegjørende begivenheter – i en verden der mennesket alltid har følelsen av at den store katastrofen er rett rundt hjørnet.

Boken anbefales til alle som har et hjerte som banker for historie.

Les mer
Varekode
E21920002
Forfatter
Dan Carlin
Produkttype
E-bok
ISBN
9788284250250
Sidetall
272
Språk
Norsk
Utgivelsesmåned
September 2020

Abonnementer

Benytt muligheten til å prøve våre serier – første pakken til halv pris!

Les mer

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rikelig med spennende tilbud.

Les mer

Visste du at?

  • Vi har over 500 e-bøker
  • Vi tilbyr gratis frakt ved kjøp på over kr 250,-
  • Du kan betale med kort eller faktura

Følg oss