Våre forfattere

Nysgjerrig på favorittforfatterne dine?

Her kan du lese om hvor de kommer fra, hva de gjør de ikke skriver og annet stort og smått.

A – Y

Abbot, Laura

Laura Abbot jobbet som høyskolelærer i engelsk i mer enn tjuefem år. Hun begynte å skrive bøker først etter at hun sluttet som lærer. Nå bor hun og familien i Kansas City i Kansas, og hun har hendene fulle med forfatterskapet sitt, sine fem barn og tretten barnebarn.

Adams, Jennie

Allerede som liten følte den australske forfatteren Jennie Adams seg som mest hjemme når hun satt på grindstolpene på familiens farm med nesen begravd i en bok. Da hun var elleve, begynte hun å interesse seg for å skrive, og hun hadde en periode som håpløs poet. Senere forsøkte Jennie seg på en rekke forskjellige yrker: bankfunksjonær, pianolærer og sekretær … Hun traff og giftet seg med sitt livs kjærlighet, og fikk to barn. Etter hvert innså Jennie at hun ville skrive den slags bøker som hun likte å lese. Hun fikk oppfylt sin drøm da hun fikk utgitt sin første roman på Harlequin.

Alexander, Carrie

Det var aldri tvil om annet enn at Carrie Alexander skulle jobbe med noe kreativt. Som toåring fantaserte hun om dinosaurer på plenen, og i fireårsalderen dreide det seg om hekser i skapet. Etter hvert gikk hun over til å skrive korte kjærlighetsfortellinger, og i dag skriver Carrie i flere serier for Harlequin. Carrie bor i Michigan, der de lange vintrene ennå ikke har gjort haugen med ”må-lese-bøker” mindre. Når hun ikke skriver eller leser, liker hun å male, innrede sitt eget og andres hus, se på fotball og måke snø.

Alexander, Meg

Meg Alexander har lenge bodd sør i Spania, men er nå bosatt i Kent. Siden hun er født i Lancashire, føler hun likevel at hennes røtter er nord i England. Megs karriere omfatter mange yrkesroller, alt fra kokk til sjef for et konferansesenter. Hun har alltid likt å lese og elsker å skrive bøker. Andre interesser er historie, katter, stelle i hagen, lage mat og reise. Hun har en sønn og to barnebarn.

Allen, Louise

Louise Allen har så lenge hun kan huske vært fascinert av historie, både som dokumentar og fiksjon, og hun har oppdaget at landskap og steder har en egen evne til å fremkalle levende visjoner fra fortiden. Hun skriver også sammen med Francesca Shaw og liker kontrasten mellom det rolige, stimulerende samarbeidet med en venn og kollega og det annerledes, men like berikende arbeidet med å skape historier fra sin egen fantasi. Louise bor i Bedfordshire, men tilbringer så mye tid hun kan på nordkysten av Norfolk, der hun og hennes mann renoverer et hus. Hun liker også å reise til steder som Venezia, Bourgogne og de greske øyer.

Anders, Karen

Helt siden Karen Anders var liten, har hun elsket bøker. Da hun begynte på high school, hadde hun endelig forstått hva ekte kjærlighet var og hvordan den følelsen ble fulgt av opprømthet, lykke og noen ganger smerte. Til å begynne med var Karen forbauset over valget hun tok da hun begynte å skrive om hete, sexy helter og sterke kvinner som temmet dem – særlig siden hun kom fra en konservativ bakgrunn i Vermont. Men hun elsker det, og fortsetter sitt opprør også i sitt nye hus i Nord-Carolina.

Andersen, Jessica

Selv om hun har forsøkt alt fra å vaske sjøløvebur til å klone gener, er Jessica Andersen mest tilfreds når hun skriver kjærlighetsromaner. Nå for tiden er hun forfatter på heltid. Jessica bor sammen med sin mann Brian på en bondegård i Connecticut, og de har et helt menasjeri av husdyr.

Anderson, Caroline

Caroline Anderson har vært sykepleier, sekretær, lærer og har drevet egen møbelforretning, og nå har hun etablert seg som forfatter. ”Jeg lette alltid etter utfordringer”, sier hun selv. ”Til slutt innså jeg at det jeg ville ha, var variasjon, og det har jeg nå i overflod. Hver bok fører med seg nye perspektiv, nye venner, og mellom bøkene har jeg lært meg å sjonglere med tiden. Min lærerektemann John og jeg har to vakre og flinke døtre, Sarah og Hannah, mange husdyr og mye dyrket mark i Suffolk.”

Andrew, Sylvia

Sylvia Andrew underviste i moderne språk i flere år og var vikarierende rektor på et college. Hun bor i Somerset sammen med to katter, en hund og sin ektemann. Sylvia har en datter som er bosatt i London, og de deler en stor interesse for teater. Hun beskriver seg selv som en uforbederlig romantiker.

Andrews, Amy

Som tenåring pleide Amy Andrews å gjemme seg vekk med morens romantikkbøker. Hun var et barn som dagdrømte mye og gikk rundt med hundrevis av historier i hodet. Allerede som ung visste hun at hun ville bli forfatter. Så, bortsett fra å være mor, kone og jordmor – og til tross for vanen med alltid å stille opp – ble hun akkurat det. Amy bor i Samford Valley, Brisbane, med sin svært tålmodige ektemann, to herlige unger, to svarte labradorer og seks høner.

Armstrong, Lindsay

Lindsay Armstrong ble født i Sør-Afrika, men bor nå i Australia sammen med sin mann, som er fra New Zealand, og deres fem barn. De har flyttet rundt i landet og prøvd seg på mange ulike yrker, blant annet har de drevet egen bondegård og holdt på med hester – perfekte erfaringer for en blivende forfatter! Lindsay slo seg inn på forfatterbanen da det yngste barnet begynte på skolen og hun fikk bedre tid. Hun stortrives med sin forfattertilværelse.

Ashley, Anne

Anne Ashley vokste opp og studerte i Leicester. I en periode bodde hun i Skottland, men nå er hun tilbake i England og bor sammen med to katter, sine to sønner og ektemannen som har en herlig sans for humor. Når Anne ikke skriver, liker hun å slappe av i hagen og egne seg til kirkens veldedighetsvirksomhet.

Atkins, Dawn

For amerikanske Dawn Atkins er forfatterskapet mer enn en jobb, og det har ført til at hennes øvrige interesser – som seiling, dykking og pianospill – er blitt forsømt. Hun var tidligere lærer, men jobber nå som redaktør, og dette kombinerer hun altså med yrket som forfatter av sensuelle og humoristiske, romantiske fortellinger.

Austen, Jane

Det er ikke mange i Europa som ikke har hørt om den engelske forfatteren Jane Austen. Hun levde mellom 1775 og 1817, og hennes romaner er høyt verdsatt for deres ironi, humor og skildring av samtidens liv på den engelske landsbygda, men kanskje mest takket være deres underliggende alvorlige kvaliteter.

Bailey, Elizabeth

Elizabeth Bailey vokste opp i Malawi, med dro tilbake til England for å kaste seg inn i teaterets verden. Etter mange lykkelige år der, prøvde hun seg på skrivekunsten, og skriver nå på ”alvor”. Det er svært tilfredsstillende, siden hun har full kontroll på manus, form, retningslinjer og karakterbeskrivelsene!

Baird, Jacqueline

Jacqueline Baird sluttet å male da familiens hennes klaget for mye på lukten av terpentin. I stedet begynte hun å skrive, og ble umiddelbart fascinert av romantikksjangeren. Hun liker å reise, og som ung jobbet hun seg gjennom Europa til USA og Australia. Da hun kom hjem, giftet seg hun med sin ungdomskjærlighet. Nå bor Jacqueline i England, og hun har to voksne sønner. Hun liker å spille badminton og å seile sammen med ektemannen Jim.

Banks, Leanne

Leanne Banks er en fremgangsrik forfatter av romantikkbøker, og flere av hennes titler har ligget på bestselgerlister i USA. Leanne liker å bygge opp bøkene sine rundt en spesiell episode og så legge til en god dose innsikt og humor. Hun beskriver personene i bøkene på en måte som gjør at man husker dem i lang tid.

Barker, Margaret

Margaret Barker har en lang og brokete karriere bak seg. Foruten å være barnepleier og lærer, har hun også eksamen i fransk og lingvistikk og en eksamen fra Royal Academy of Music. ”Å være forfatter er den mest interessante karrieren min så langt”, sier Margaret, som skriver på heltid. ”Det passer perfekt inn i mitt lykkelige liv som hustru, mor og mormor. Min ektemann og jeg bor i et idyllisk hus fra 1500-tallet, på den engelske østkysten. Våre voksne barn har for lengst flyttet hjemmefra, men de er ofte på besøk i helgene, sammen med sine egne familier.”

Barton, Beverly

Beverly Barton har elsket romantikk helt siden hennes farfar ga henne en billedbok om Skjønnheten og Udyret. Allerede som barn likte hun å lese, og som niåring begynte hun å skrive sine egne fortellinger, noe hun holdt på med under hele skoletiden. Etter at hun giftet seg med sin egen ”helt”, og fikk to barn, en sønn og en datter, og jobbet som lærer i flere år, tok hun flere kurs i kunsten å skrive. Og nå har hennes drøm gått i oppfyllelse: hun er blitt publisert.

Baxter, Mary Lynn

Mary Lynn Baxter hadde solgt hundrevis av romantikkbøker før hun engang hadde skrevet noen. Hun driver nemlig en bokhandel i Lufkin, Texas. I fritiden liker Mary og hennes mann Leonard å jobbe i hagen.

Bernard, Hannah

Da Hannah Bernard var barn, visste hun godt hva hun ville bli når hun ble stor. Psykolog! Men da hun endelig, etter flere år med harde studier, tok sin psykologieksamen, innså hun at hun heller ville bli forfatter! Hannah har ennå ingen barn å skryte av eller husdyr å klage over. Derimot har hun en ektemann, og snart klarer hun nok å overbevise ham om at de bør skaffe seg en katt!

Betts, Heidi

Som ivrig leser siden high school, visste Heidi Betts tidlig at hun ville skrive herlige historier om kjærlighet og eventyr. Men det var ikke før hun begynte på college at hun bestemte seg for å virkeliggjøre drømmen. Bortsett fra å lese og skrive kjærlighetsromaner, tar hun seg ofte av hjemløse dyr i sitt hjem i Pennsylvania.

Bevarly, Elizabeth.

Elizabeth Bevarly er utdannet ved universitetet i Louisville, og hun har nådd sitt mål om å bli forfatter på heltid! I sitt hjerte er hun også en riktig globetrotter, og en gang navigerte hun en trettifem fot stor seilbåt gjennom Bermudatriangelet. Elizabeths drøm er å eie en stor, vakker seilbåt og få nyte friheten og roen til havs. Hun mener at hun har mye til felles med karakterene hun skildrer i bøkene sine, der kjærligheten og livet går hånd i hånd.

Bianchin, Helen

Helen Bianchin ble født på New Zealand. Etter noen år i Australia, flyttet hun tilbake og bor der sammen med sin italienske mann og dere tre barn. Oppmuntret av familie og venner begynte hun å skrive bøker om sine år som konen til en tobakksdyrker. Helens første kjærlighetsroman ble utgitt i 1975.

Blake, Ally

Ally Blake jobbet med markedsføring og som danser på tv og i kortfilmer, før fristelsen til å skrive bøker ble for stor. Og siden Allys mor alltid leste romantikkbøker for henne under oppveksten, var valget selvsagt. Ally giftet seg med sin mann Mark i Las Vegas (uten noen Elvis-kopi i nærheten!), og de bor nå i Melbourne i Australia. Mark lager mat, rydder og er hennes store kjærlighet. Hva mer kan man ønske seg hos en mann?

Bond, Stephanie

Stephanie Bond jobbet i databransjen da en av hennes instruktører påpekte at hun var flink til å skrive. Frøet var plantet, og hun begynte med en gang å skrive romantiske fortellinger på fritiden. Nå skriver hun pikante romantiske komedier hjemme i Atlanta, Georgia, der hun og hennes familie bor.

Boswell, Barbara

Barbara Boswell elsker å skrive om familier, spesielt hvordan personenes innbyrdes forhold påvirker dem. Når Barbara ikke skriver eller leser, bruker hun mye tid sammen med sin familie – ektemann, tre døtre og tre katter. De sistnevnte er de som virkelig bestemmer i den familien! Barbara har bodd i Europa, men er nå bosatt i Pennsylvania. Hun forsøker å unngå alt som heter mosjon, og på en eller annen måte klarer hun å skrive mer enn tjue romantikkbøker hvert år.

Braun, Jackie

Jackie Braun begynte å skape historier så snart hun hadde lært seg å skrive, og drømmen om å bli forfatter våknet tidlig. Den spartanske dietten under studietiden overbeviste henne likevel om at det ikke er så dumt med en fast inntekt. Hun utdannet seg derfor til journalist og arbeider for en dagsavis. Men det hun liker best, er å skrive skjønnlitteratur. Jackie, hennes mann og deres sønn bor i Michigan, USA.

Brendan, Mary

Mary Brendan er født i London og bodde der i nitten år, til hun giftet seg og flyttet nordover til Hertfordshire. Hun er utdannet lærer, men har også jobbet som sekretær og på et gartneri. For tiden har hun en deltidsjobb på stedets bibliotek. I fritiden liker hun å gå i antikvitetsforretninger, og har dessuten to livlige sønner å ta seg av.

Breton, Laurie

Som barn hadde Laurie Breton store søvnproblemer og ble liggende våken på nettene og fantasere og skape historier og karakterer. Det tok lang tid før hun forsto at ikke alle barn hadde en like livlig fantasi. Hvem vet, kanskje det var de søvnløse nettene som la grunnlaget for hennes forfatterskap.

I dag har Laurie Breton skrevet flere romaner og plassert seg på bestselgerlisten til USA Today. Hun har også fått flere priser for bøkene sine. Siden det er få forunt å få verkene sine utgitt, minner Laurie seg stadig vekk på hvor heldig hun har vært, og hvor takknemlig hun er. Hun bor i Maine sammen med sin ektemann og flere husdyr. Paret har to voksne barn og har også barnebarn.

Brisbin, Terri

Når Terri Brisbin ikke lever romanforfatterens glamorøse liv, er hun hustru, mor og tannpleier. Hun er født og oppvokst i New Jersey, der hun fortsatt bor. Terri er aktiv innenfor flere foreninger for romantikkforfattere. Hennes interesse for historie, særlig Storbritannias, var det som fikk henne til å skrive historiske kjærlighetshistorier som utspiller seg i skotske og engelske miljøer.

Broadrick, Annette

Annette Broadrick bor like ved en sjø i Missouri. Der bruker hun det meste av tiden sin til det hun liker best – lese og skrive romantiske bøker. Siden 1984, da hennes første bok ble utgitt, har hun gledet lesere rundt om i verden med sine fantasifulle, romantiske og fengslende historier.

Browning, Amanda

Amanda Browning bor i sitt gamle familiehjem ved grensen mot Essex. Det var takket være et forslag fra en kollega på biblioteket der hun jobbet, at hun begynte å skrive romaner. Det tredje manuset ble godkjent av Harlequin. Bortsett fra å skrive, driver hun med slektsforskning og hagearbeid. Amanda har oppdaget at hun har slekt både i USA og Canada, og noen av dem har allerede vært og hilst på henne. Å få orden på hagen er en stadig kamp, og hun slåss med både katter – som tror at blomsterbedene er deres personlige toalett – og snegler – som spiser opp det hun planter.

Browning, Dixie

Dixie Browning har skrevet atskillige bøker og vunnet mange priser. Hun holder også kurs i Hvordan man skriver romantiske bøker. Foruten å skrive, maler hun – først og fremst akvareller – og hun stiller ut i sitt eget galleri på Hatteras Island. En herlig øy der hun får inspirasjon til både å male og skrive. Bortsett fra Passion, skriver Dixie også historiske romaner sammen med sin søster under navnet Browning Williams.

Brooks, Helen

Helen Brooks bor i Northamtonshire. Hun er gift og har tre barn, og siden hun tar seg av hus og familie, blir det ikke mye tid til overs. Den fritiden hun har, bruker Helen til å lese, svømme, stelle i hagen og gå lange turer med familiens to hunder. Hennes drøm om å bli forfatter ble oppfylt da hun fylte førti år og hun sendte inn et manuskript til Harlequin.

Burnham, Nicole

Selv om Nicole Burnham (også kalt Niki) nå er fast forankret med sin familie i Boston, Massachusetts har det ikke alltid vært slik. Som datter av en militær har hun bodd i åtte av USAs delstater, samt i Tyskland. Hun har en eksamen i politisk vitenskap og jobbet som kontorist i Colorado, til hun fikk jobbe med jus i St. Louis, Missouri. Etter det begynte hun å skrive.

Byrne, Julia

Julia Byrne bor i Australia sammen med sin mann og deres døtre. I familien inngår det også to velfødte katter. Hun startet sin yrkesbane som sekretær, og etter flere fremgangsrike år som konkurransedanser i selskapsdans, jobbet hun som danselærer. For tiden har hun en deltidsjobb på historisk fakultet ved et universitet i Melbourne. Fritiden bruker Julia til å lese, veve gobeliner og spille mahjong.

Caldwell, Laura

Laura Caldwell er tidligere advokat og underviser på Loyola University Chicago School of Law. Hennes romaner er oversatt til tretten språk og er utgitt i tjue land.

Først skrev hun chick lit-romaner, men har nå gått over til å skrive krimbøker, og hovedpersonen hennes, Izzie McNeil, har vunnet lesernes og kritikernes hjerter. Chicago Sun-Times skriver at bøkene inneholder alt man kan ønske seg hos en bra romantisk thriller, men at ”Izzie McNeil er det virkelige trekkplasteret. Hennes stahet og vinnende vesen er det som gjør bøkene så sjarmerende. Izzie er (…) feminin og sexy, men også smart, tøff og selvstendig. Hun er ingen dame i nød …”

Caldwell frilanser også som journalist og skriver for aviser som Chicago Magazine, Woman´s Own og Australia Woman´s Weekly. Hun er bosatt i Chicago.

Cameron, Stella

Stella Cameron er en prisbelønt forfatter av over seksti romaner. Hun er født i England, men bor nå i Seattle i USA sammen med sin mann. Sammen med paret bor det også en hund og en katt (men hun kan ikke love at det ikke blir flere husdyr med tiden). Stella er politisk interessert, om enn ikke partibundet, og diskuterer gjerne viktige spørsmål med venner og bekjente. Stellas romaner har klatret opp på flere bestselgerlister: New York Times, USA Today, Washington Post og Booklist. Bøkene hennes utspiller seg dels i historiske dels i nåtidens miljø.

Camp, Candace

Det å skrive og fortelle har alltid vært en del av Candace Camps liv, siden hennes foreldre jobbet innen nyhetsbransjen. Til å begynne med var skrivingen en hobby for Candace. Hun jobbet som lærer, i bank og studerte jus før hun fikk sin første roman antatt av et forlag. Da bestemte hun seg for å skrive på heltid.

Camp skriver historiske romaner. Først valgte hun å legge handlingen til USA i tiden etter den amerikanske borgerkrigen, men de senere årene har hun flyttet fokus til England og Regencyperioden.

Campbell, Judy

Judy Campbell kommer fra Cheshire. Hun har hatt flere ulike jobber, blant annet lærer, sekretær og selvstendig næringsdrivende. Hennes mann kommer fra en legefamilie, og et av deres voksne barn er lege. Når hun ikke skriver, liker hun å spille golf.

Carmichael, C.J.

C.J. Carmichael har alltid vært fascinert av fortellinger. Som liten hadde hun alltid en bok i hånden. Selv i dag, når hun er fullt opptatt med karriere, ektemann, tenåringssønn, husdyr, skrivegrupper, slektninger, trening og venner, leser hun svært mye. C.J. skriver gjerne om vanlige mennesker som havner i uvanlige situasjoner. Det er slike historier hun selv liker å lese.

Carr, Robyn

Robyn Carr bor i Las Vegas og har ligget som nummer en på bestselgerlisten til New York Times flere ganger siden 2007. Hun er forfatteren av den populære serien Virgin River. Hennes første bok ble utgitt i 1978, og etter tretti år med hardt arbeid er suksessen et faktum. Den fine blandingen av underholdende småbyromantikk og mer seriøse temaer later til å være et vinnerkonsept!

Carrington, Toni

Bak forfatternavnet Toni Carrington skjuler det seg to personer: ekteparet Lori og Tony Karayianni. De begynte å skrive sammen i 1984. Det ble romantikksjangeren, siden de selv likte å lese romantikkbøker. De har også skrevet andre typer fortellinger, men de har alltid kommet tilbake til romantikkens verden. Etter flere år, og et berg av refuseringsbrev, fikk de sin første bok antatt i 1998. Lori og Tony bor i Toledo i Ohio. De har to voksne sønner, Tony jr. og Tim, og kattene Ari, Patch, Spike og Mouse. De liker å reise, særlig til Aten, som er Tonys hjemby.

Carroll, Marisa

Marisa Carroll er pseudonym for forfatterteamet Carol Wagner og Marian Franz fra byen Deshler i Ohio. De siste tretti årene har de to søstrene utgitt over tretti romantiske romaner og fått flere priser. Carol og Marian jobbet som sykepleiere, røntgenteknikere og i forretningsbransjen, før de bestemte seg for å prøve seg som forfattere i 1982. Marian er ansatt ved Bowling Green State University i Bowling Green i Ohio, mens Carol skriver på heltid.

Casper, K.N.

Etter oppveksten i New York har K.N. Casper havnet i San Angelo i Texas sammen med familien sin, der han bortsett fra å ha et menasjeri av husdyr, driver med hesteoppdrett. Sammen med sin kone forsøker han å skape et idyllisk og hyggelig miljø for barnebarna.

Castillo, Linda

Linda Castillo tar sine lesere med på en berg- og dalbanetur med sin åndeløse romantikk og iskalde spenning og forsøker hele tiden å tøye grensene. Hun skriver i familiens hjem i Dallas, Texas.

Celmer, Michelle

Hvis ikke Michelle er opptatt med å skrive eller være mor, kan man finne henne i hagen eller i godstolen med en romantisk bok. Hun kan også finnes i forretningene i byen, siden hun er glad i å shoppe. Michelle og hennes familie bor i Clawson i Michigan.

Child, Maureen

Maureen Child er født og oppvokst sør i California, og er den eneste, så vidt hun vet, som lengter etter kjøligere vær som en forandring til Californias stadige varme. Hun elsker å lese og ser frem til de sjeldne regndagene da hun kan krølle seg sammen i sofaen og fordype seg i en god bok. Eller to. Når hun ikke er opptatt med å skrive, liker hun å reise sammen med mannen sin. De har to voksne barn og en golden retriever – som er familiens egentlige overhode!

Clair, Daphne

Daphne Clair bor på New Zealand med sin nederlandske mann. De har fem voksne barn som alle har flyttet hjemmefra. Da Daphne var åtte, skrev hun sin første historie – om hvordan man temmer en tiger. Siden har hun vært svært flittig som forfatter. Daphne skriver alt fra faglitteratur til romaner og poesi, og hun har vunnet flere litterære priser.

Clark, Lucy

Lucy Clark skrev sin første kjærlighetsroman allerede i tenårene, og hun merket med en gang at det var det hun helst ville drive med. Etter å ha arbeidet en stund som sekretær ved et universitetssykehus, begynte hun å skrive legeromaner. Hun er bosatt i Adelaide i Australia og drømmer om å reise jorden rundt sammen med sin ektemann. At hun har lyktes som forfatter, sier Lucy, skyldes all støtten hun har fått fra sin mann, familie og venner.

Clayton, Donna

Det var faktisk ektemannen til amerikanske Donna Clayton som plantet et forfatterfrø hos henne ved å foreslå at hun i stedet for bare å lese romantikkbøker, kunne begynne å skrive selv. Hennes historier handler om kjærlighet, troskap og familie, og hun liker å plassere karakterene sine i merkelige situasjoner som de på en eller annen måte må komme seg ut av. Hennes turer på stranden og i fjellet gir henne inspirasjon til handlinger med sterke, pene helter og selvsikre heltinner som på en eller annen måte havner på kollisjonskurs.

Cleary, Anna

Anna Cleary anser seg selv som privilegert som vokste opp i et hjem fullt av barn, bøker og musikk. Som tenåring elsket hun å lese historiske og romantiske romaner, noe hun mintes da hun sammen med en venninne bestemte seg for å forsøke å skrive en slik fortelling. Anna bor sør i Queensland i Australia, og hun liker å lytte til musikk, gå på kino, treffe venner, kose seg i hagen og å leke med dyrene sine.

Coffey, Jan

Jan Coffey er pseudonym for forfatterparet, og ekteparet, Nikoo og James McGoldrick. Det var etter at deres yngste sønn hadde hatt en hjerteoperasjon som snudde opp ned på tilværelsen deres, at de bestemte seg for å forsøke å skrive sammen. Drømmen om å bli skjønnlitterære forfattere hadde lenge vært der, men i stedet hadde de valgt karrierer innen teknikk og universitetet.

Det viste seg å bli et godt valg, og paret har hatt stor fremgang med sitt forfatterskap og fått flere prestisjefylte forfatterpriser. De bor og arbeider i Litchfield County i Connecticut.

Coffman, Elaine

Elaine Coffman har skrevet rundt tjue bøker siden hennes første bok kom ut i 1988. Hun har en stor leserskare verden over og er oversatt til et dusin språk. Et bevis på hennes fremgang er at hun nå kan legge en prestisjefull plass på New York Times bestselgerliste til sine meritter.

Hun sammenligner muntert forfatterskapet med striptease for amatører: ”Du går frem til publikum. Du kler deg naken. Du står der og vet ikke om folk vil applaudere eller kaste noe på deg.”

Cohen, Julie

Selv om Julie Cohen er født i USA, kjente hun seg ikke helt hjemme før hun begynte å studere ved Cambridge University i England. Hun bor nå sør i England sammen med sin familie og skriver morsomme og sexy historier når hun ikke går turer, reiser, lytter til musikk, ser på film og spiser altfor mye popkorn.

Colley, Jan

Jan Colley bor i Christchurch på New Zealand med sin hardt prøvede ektemann, som er brannmann, og to mindre hardt prøvede katter. Forfatterskapet hennes tok fart da hun la ned firmaet sitt for å egne tiden til noe hun virkelig hadde lyst til. Hun finner stor glede i å lese, reise og se på rugby.

Collins, Colleen

Colleen Collins kommer fra en bakgrunn innen stand-up comedy og har opptrådt blant annet i Los Angels og Denver. Hun har også skrevet en ”humorbok” sammen med en annen forfatter, og fikk blod på tann. Hun bestemte seg for å forsøke seg på en romantisk fortelling, og det gikk jo bra! Romanene hennes er fylt av både humor og kjærlighet – akkurat som det skal være. Colleen bor i Colorado.

Cooper, Inglath

I bøkene sine fokuserer Inglath Cooper på den dynamikken som finnes i ulike forhold – mellom mann og kvinne, mor og datter, søstre og venner. Ofte foregår handlingen i en eller annen lite by i Virginia, som ligner det stedet der hun selv vokste opp. Karakterene gjenspeiler småbyens holdninger og tradisjoner.

Cornick, Nicola

Nicola Cornicks første roman kom ut i 1998, og det ble begynnelsen på en blomstrende forfatterkarriere. Allerede som barn likte Cornick å skrive historiske romaner, og da hun selv fikk utgitt en bok, gikk en stor drøm i oppfyllelse.

Siden har bøkene hennes ligget på topplistene i Storbritannia og fått stor oppmerksomhet verden over. Publishers Weekly beskriver Cornick som ”en stjerne innen Regencysjangeren”, og Booklist synes at hennes bøker er ”en uimotståelig blanding av fare og begjær”. Hun har dessuten blitt nominert til og vunnet flere fine forfatterpriser.

Cox, Connie

Connie Cox har elsket Harlequin siden tenårene. At hun nå selv kan skrive romantiske bøker, er en drøm som har gått i oppfyllelse. Connie er utdannet ingeniør, og i den første jobben sin, da hun jobbet med medisinsk utstyr, fikk hun et unikt perspektiv på sykehusverdenen. Hun er fascinert av de ansattes mentale styrke når de må balansere følelsesmessig engasjement med urokkelig logikk, og føler seg beæret over å få fortelle om disse hengivne menneskene. Connie er gift og har en datter, en svigersønn og en fremmelig daks.

Cox, Maggie

Mens hun jobbet som sekretær, skrev engelske Maggie Cox kjærlighetsromaner om kveldene. Hun ville ikke vise dem til noen før hennes mann overtalte henne, og etter noen forsøk fikk hun en bok publisert. Nå vil Maggie oppfordre alle håpefulle forfattertalenter til å forsøke å oppfylle sine drømmer. Det er faktisk mulig!

Craven, Sara

Sara Craven er født i South Devon, England, men er nå bosatt i Somerset. Hun vokste opp omgitt av bøker i et hus ved havet. I ungdommen jobbet hun som journalist hos lokalavisen, og skrev om alt fra blomsterutstillinger til mord. Hun begynte å skrive for Harlequin i 1975. Sara er også interessert i film, musikk og matlaging.

Cree, Ann Elizabeth

Ann Elizabeth Cree er gift og bor i Ohio sammen med familien sin. Hun har arbeidet som næringsfysiolog og revisor. Hennes beste dagdrømmer har alltid hatt et romantisk innhold, og da en av hennes beste venner mente at hun skulle skrive dem ned, gjorde hun det. Når Ann Elizabeth ikke fyller dagene med å skrive, eller ta seg av sine to livlige sønner, går hun gjerne lange turer med familiens to hunder. Strekker tiden til, finner hun stor glede i å jobbe i hagen, spille piano og, naturligvis, lese.

Cresswell, Jasmine

Jasmine Cresswell har skrevet over femti romaner og er blitt utgitt i over tjue land. Opp gjennom årene har hun fått flere utmerkelser for forfatterskapet sitt.

Cresswell er født i Wales og har studert språk i London. Det førte henne videre ut i verden, blant annet til den engelske ambassaden i Rio de Janeiro, der hun traff mannen sin. Etter det har paret bodd i Australia, Canada og flere ulike steder i USA. Cresswell begynte å skrive da hun bodde i Australia, og hun forsto raskt at det var hennes kall.

I dag er paret bosatt i Florida. De har fire barn som alle har flyttet ut, og hun har god tid til å skrive. Og fremgangen fortsetter. Et bevis på at leserne setter stor pris på henne, er at hun har fått navnet sitt på bestselgerlisten til USA Today.

”Romantisk spenning på sitt beste.”

Affair de Coeur om Jasmine Cresswells bøker.

 

Crosby, Susan

Susan Crosby tror på å sette seg mål, men også på magien ved det å ønske seg noe. Hun har lest romantikkbøker i mange år og tok eksamen i engelsk samtidig som hun oppdro sønnene sine. Hun bor i California, landet fullt av druer, asparges og mandler. I hennes brokete fortid inngår det yrker som svømmeinstruktør, personalsjef ved en leketøyfabrikk og sjef for et transportfirma, men det er hennes nåværende jobb som forfatter hun liker aller best. Susan liker å skrive om mennesker som våger å satse på kjærligheten, gjerne mot alle odds. Hun elsker varme, sterke helter, godhjertede, selvstendige heltinner og en lykkelig slutt.

Cross, Caroline

Caroline Cross ble tidlig glad i bøker, hester, lange sommerdager og naturen. Hun vokste opp i Washington State og studerte ved universitetet i Puget Sound. Nå bor hun litt utenfor Seattle, der hun forsøker å arbeide hjemme – til tross for kaoset med to telefonavhengige tenåringsdøtre og en mann med forkjærlighet for diverse huslige prosjekter.

Til tross for at Caroline lenge hadde vært en flittig bokleser, var det ikke før hun opptaket romantikksjangeren at hun begynte å skrive selv, fascinert ved tanken på å utforske kjærlighetens positive kraft hos mennesket. Caroline har vært nominert til en rekke utmerkelser for bøkene sine.

Dahl, Victoria

Victoria Dahl og hennes familie bor i en småby høyt oppe i fjellene i Utah. Om sommeren går hun mange turer og drikker margaritadrinker (helst ikke samtidig), men om vinteren foretrekker hun å slappe av med en god bok og en kopp varm sjokolade. Hennes humoristiske og sexy romaner har ligget på bestselgerlisten til USA Today, og hun er blitt nominert til flere priser.

D´Allesandro, Jacquie

Som så mange andre ungjenter, drømte Jacquie D´Alessandro om sin egen drømmeprins som skulle komme ridende til hest og ta henne med seg. Drømmeprinsen viste seg å være kledd i jeans og kjørte en Volkswagen. Fra Long Island i New York, flyttet hun med ham til Atlanta, der de håper å leve ”lykkelige i alle sine dager”.

Daly, Barbara

Barbara Daly bor og arbeider i New York. Hun elsker tiden rundt jul, da mørket blir opplyst av glitrende lys. Dessuten er vinterens første snø et utmerket bakteppe for en kjærlighetshistorie. Hennes siste interesse er Feng shui. Hun har blant annet innredet hjemmet med speil og klokkespill på strategiske steder, noe hun mener vil forbedre det livet hun deler med sin mann og hunden deres.

Daniels,B.J.

B.J. Daniels begynte sin karriere som forfatter innen journalistyrket. Hun begynte å skrive noveller og gikk over til å forfatte bøker innen den romantiske spenningssjangeren. Hun og hennes familie bor i Malta, Montana, og hennes fritidsinteresse er å kjøre snowboard, camping og tennis.

Darcy, Emma

Emma Darcy begynte sin karriere som lærer i engelsk og fransk, men ble så dataprogrammerer. I dag er hun gift med en forretningsmann, og de har tre sønner. Emma bor på en stor, landlig eiendom i New South Wales i Australia. Forhold mellom mennesker har alltid interessert henne, og hun legger ned mye følelse i de karakterene hun skaper. Hun er også glad i å reise, og lar gjerne bøkene bli farget av egne opplevelser.

Darcy, Lilian

Lilian Darcy er fra Australia, men har sterke bånd til USA, takket være sin amerikanske mann. De har fire barn og bor for tiden i Canberra i Australia. Lilian har skrevet over førti romantikkbøker. Noen har ligget på bestselgerlistene, og hun er blitt nominert til store forfatterpriser i Australia. ”Jeg vil fortsette å skrive så lenge noen leser bøkene mine”, sier hun. ”Det er det eneste jeg vil gjøre, og jeg stortrives med det.”

David, Kay

Kay Davids historier utspiller seg ofte i eksotiske miljøer der hun og hennes mann gjennom tjuefem år har bodd, for eksempel i Midt-Østen og Sør-Amerika. Kay og Pieter har nå vendt tilbake til USA, og bor i Texas.

Davidson, Carolyn

Carolyn Davidson bor i Sør-Carolina, i utkanten av Charleston, med ektemannen, som er hennes store inspirasjonskilde. Ekteskapet med ungdomskjæresten Ed er en blomstrende forening som har gitt dem seks barn og en mengde barnebarn. Carolyn synes at det å skrive historiske romaner og fortelle om kjærlighet, er et svært bra yrke. Hun arbeider i en bokhandel, den perfekte arbeidsplassen for en som liker å treffe mennesker og som vil holde seg informert om nyhetene innen bokverdenen.

Day, Sylvia

Sylvia Day er blitt hyllet som en av de mest fremgangsrike Romance-forfatterne i verden, og hennes romaner har ligget på topplistene i 21 land. Både i 2012 og 2013 var hun blant de ti bestselgende forfatterne globalt. Hun er født i Los Angeles og vokste opp i Orange County. Nå deler hun tiden sin mellom hjemmene i Las Vegas og New York. Dobbeltboken Forskjelv/Etterskjelv havnet rett på førsteplassen på Publishers Weeklys liste.

Delacorte, Shawna

Etter å ha bodd nesten hele livet sør i California, søker Shawna Delacorte nå nye reisemål og erfaring. Til tross for at hun skriver på heltid, forsøker hun fortsatt å fotografere så mye hun rekker når hun reiser til nye steder eller drar tilbake til favorittstedene sine.

Denison, Janelle

Som nygift viste det seg at Janelle Denison fikk altfor mye tid til overs, selv om hun arbeidet heltid. Hennes mann arbeidet nemlig skift og lot den unge konen sitte mye alene. Hun begynte derfor å lese en del romantikkbøker og bestemte seg til slutt for å forsøke å skrive dem også. Janelle liker å skrive både moderne, sexy, varme og tradisjonelle kjærlighetshistorier.

DeNosky, Kathie

Kathie DeNosky bor i Illinois sammen med sin mann, tre barn og to svært bortskjemte katter. Hun skriver svært sensuelle historier med mye humor. Kathie liker å se på rodeo, besøke uliker steder for å drive med research til sine bøker og å høre på countrymusikk. Hennes arbeidsdag begynner ofte ved daggry, slik at hun kan skrive uten å bli forstyrret til resten av familien står opp.

Denton, Jamie

Den lange karrieren som advokatsekretær la Jamie Denton på hyllen for å forsøke å oppfylle sin forfatterdrøm. De få stundene hun ikke skriver, liker hun å rydde og ordne i huset. Familiens siste oppussingsobjekt ligger på landsbygda i Pennsylvania – men hun liker også hagearbeid og håndarbeid.

DePalo, Anna

Anna DePalo har alltid elsket bøker. Men at hun også var forfatter, oppdaget hun først i voksen alder. Hun har bodd i Italia og England, lært seg fransk, takk eksamen ved Harvard, tatt en doktorgrad i statsvitenskap og jus, klart å glemme fransken sin og giftet seg med sin stilige helt. Når Anna ikke skriver, jobber hun som advokat i New York. Hun elsker å reise, lese, skrive, se på gamle filmer, spise sjokolade og snakke italiensk (som hun ikke har glemt takket være sin store, italienske slekt).

DeStefano, Anna

Anne DeStefano fråtser gjerne i sin kvinnelighet ved å skrive romantiske historier og shoppe moteriktige klær. En av fritidsinteressene er tennis, noe som gir henne muligheten til å slappe av etter en hard kamp ved datamaskinen. Hun er også med i et kriseteam for både voksne og barn i Atlanta, der hun bor sammen med familien sin.

Devon, Georgina

Georgina Devon begynte å skrive allerede i 1985. Under hele sin produktive forfatterkarriere har hun levd et interessant liv. Hennes far arbeidet i det amerikanske flyvåpenet, og etter at Georgina hadde tatt eksamen i samfunnsvitenskap, fulgte hun i farens fotspor og sluttet seg til flyvåpenet. Det var der hun traff sin mann, Martin, som er jagerpilot. Georgina, hennes mann og deres datter bor i Arizona.

Dickson, Helen

Helen Dickson bor i Yorkshire sammen med sin ektemann og deres to sønner. De driver en stor gård der de dyrker den frodige jorden. Helen forsøker å kombinere forfatterskapet med det kaotiske livet på en bondegård. Som uforbederlig romantiker skriver hun for gledens skyld, og den vakre naturen rundt henne er en stor inspirasjonskilde. Hun liker å lese og hører gjerne på musikk. Helen har alltid vært opptatt av historie, og når hun er ute og reiser, besøker hun alltid historiske bygninger.

Donald, Robyn

Robyn Donald har alltid bodd nord på New Zealand og elsker den vakre naturen der. Hun sluttet i jobben som lærer da hun oppdaget hvor godt hun trivdes med å skrive, og nå skriver hun på heltid. Robyn er gift og har to barn. Når hun ikke skriver, er hun helst sammen med familien. Hun er også interessert i hagearbeid og reiser.

Dunlop, Barbara

Barbara Dunlop skriver romantiske romaner i et hus langt oppe i nord i Canada, der det finnes flere bjørner enn mennesker og det snør halve året. Takk og lov har hun en sterk mann og to tenåringer som sørger for at det er ved i huset og som holder veien fremkommelig – mens hun tar seg en varm kopp kaffe og tenker ut sitt neste kapittel.

Ellison, J.T.

Med bøkene om hovedpersonen Taylor Jackson, har J.T. Ellison vunnet kritikernes hjerter. Hun har ulike yrker bak seg, og har blant annet jobbet for Vita og for det amerikanske handelsdepartementet. Etter at hun flyttet til Nashville, bestemte hun seg for å begynne å skrive krimbøker. Ellison er nøye med forarbeidet og har fått hjelp av personer innen Nashvillepolitiet, FBI og flere andre rettslige instanser for å sikre seg at det hun skriver, er riktig.

Ellison er medlem i flere organisasjoner for krimforfattere: Thriller Writers, Mystery Writers of America, Romance Writers of America og Sisters in Crime. Hun er fortsatt bosatt i Nashville, sammen med ektemannen og deres uoppdragne katt.

Erickson, Lynn

Molly Swanton og Carla Peltonen er personene som skjuler seg bak pseudonymet Lynn Erickson. De møttes første gang i Aspen i Colorado – et sted de gjerne bruker som bakgrunn når de skriver, siden virkeligheten der ofte overtreffer fantasien. De forsøker hele tiden å finne nye vinklinger på historiene sine og får stor hjelp av lokalbefolkningen.

Fetzer, Amy J.

Det var ikke før i trettiårsalderen at Amy J. Fetzer begynte å skrive.  Da hun bestemte seg for å bli forfatter og sluttet i jobben som kosmetolog, tok det tre år før hun ble ferdig med sin første bok. Den ble så dårlig at hun bare sparte noen sider av den for å minne seg selv på hvor langt hun har kommet. Kunsten å skrive er for henne å slippe løs all kreativitet og gi den frihet på papiret. Bortsett fra å skrive, sysler hun med ulike prosjekter i hjemmet og i hagen.

Field, Sandra

Sandra Field er født i England, men har bodd det meste av sitt liv i Canada. Hun sier selv at stillheten og freden oppe i nord tiltaler henne. Hun elsker å reise og samle inspirasjon til romanene sine. Hun liker også å være ute i naturen, padle kajakk og gå turer. Men hun er også glad i hagearbeid og hører mye på musikk. Men best av alt liker hun å være sammen med venner og familien sin. Sandra har alltid vært glad i å lese. Følelsen av å bli trukket inn i en annen verden, er svært fascinerende, synes hun.

Fielding, Liz

Allerede som tolvåring vant Liz Fielding en skrivekonkurranse som skolen hennes arrangerte. Hun merket tidlig at forfatteryrket fristet, men det var ikke før mye senere at karrieren tok fart. Da hadde hun rukket å jobbe som sekretær i Afrika og Midt-Østen, giftet seg og oppdratt to barn. Liz og hennes mann John bor nå i Wales, hvor de nyter den vakre, ville naturen og de romantiske slottsruinene.

Forbes, Emily

Emily Forbes er egentlig to søstre som har en felles lidenskap for bøker og som begge elsker å skrive. De bor med sine familier sør i Australia, tre minutter fra hverandre, og oppdaget at Harlequin ga dem muligheten til å bytte karriere. I slekten finnes det både leger og sykepleiere, og søstrene har utdannelse innen sykegymnastikk, psykologi, jus og økonomi. Med den bakgrunnen ble de trukket mot legeromaner, først som lesere og nå også som forfattere. Begge liker også å reise, lage mat og fotografere, og de er interessert i språk.

Ford, Pamela

Med en bakgrunn i reklamebransjen kjente Pamela Ford seg erfaren nok til å starte sitt eget firma. Til å begynne med laget hun brosjyrer, kataloger og oversatte filmer. Da hun fikk sitt første barn, begynte hun å skrive skjønnlitteratur. Som så mange andre lærte hun veldig mye av det første manuset hun skrev, men vil likevel helst glemme det. Hun og hennes familie bor i Wisconsin.

Forster, Suzanne

En bilulykke var årsaken til at Suzanne Forsters begynte å skrive bøker. Hun hadde tenkt seg en karriere innen klinisk psykologi, da hun i sykesengen fant ut at hun likte å skrive. En av hennes tekster er til og med filmatisert, Romancing the Bride. Hun har eksamen i populærlitteratur, underviser og holder nå og da forelesninger.

Fossen, Delores

Forestill deg et slektstre som inkluderer cowboyer fra Texas, choctaw- og cherokeeindianere, en pirat fra Louisiana og en skotsk opprører som kjempet side om side med William Wallace. Med slike forfedre er det lett å forstå hvorfor Texasforfatteren og tidligere flykaptein Delores Fossen mener at hun har genetiske anlegg for å skrive eventyrromaner. For å toppe det hele, har hun giftet seg med en jagerpilot med viking-aner. Med så mye romantikk i bagasjen har hun aldri problemer med å finne inspirasjonskilder.

Foster, Lori

Amerikanske Lori Foster skriver romantiske historier som virkelig kan trigge fantasien.

Fox, Roz Denny

Roz Denny Fox har skrevet siden 1989 og har kunnet forsørget seg som forfatter siden 1995. Hun og hennes mann bor for tiden i Tucson, Arizona. Familien består også av to barn og fem barnebarn.

Gaddy, Eve

Det å bli utfordret til å delta i en skrivekonkurranse kan være en måte å starte en forfatterkarriere på, det fikk Eve Gaddy erfare. Hun bestemte seg for å gjøre et forsøk og fant ut at hun elsket å skrive romantiske, spennende historier. Hun og hennes familie bor øst i Texas.

Gagnon, Michelle

Michelle Gagnon debuterte som forfatter relativt nylig, men romanene hennes er allerede blitt rost av forfatterkolleger og lesere. Gagnon har tidligere jobbet som hundevakt, danser, personlig trener og frilansjournalist, og hennes foreldre trakk et lettelsens sukk da hun endelig fortalte at hun hadde bestemt seg for å bli forfatter.

Karrieren har blomstret, og i dag skriver Gagnon på heltid og bor sammen med mann og barn i California. Har hun en kveld fri, gir hun gjerne etter for sin lidenskap og knasker popkorn i kinomørket mens hun ser på en skikkelig spennende Hollywood-film.

Gaines, Abby

Abby Gaines studerte språk på universitetet, men begynte senere å jobbe med markedsføring. Etter å ha frilanset som økonomijournalist, fikk hun lyst til å skrive selv og leverte inn et manus til Forlaget Harlequin. Abby elsker å lese, reise og å lage mat. Hun og familien bor på landet.

Garbera, Katherine

Å få skrive romantiske bøker er en drøm som har gått i oppfyllelse for Katherine Garbera. Hun skrev sin første bok for å bevise for seg selv at hun kunne klare det, og i dag kan hun skryte av flere priser for forfatterskapet sitt. Når hun ikke skriver, tilbringer Katherine all ledig tid med mannen og de to barna deres. Hun liker å brodere, spille fløyte, svømme og trene taekwondo sammen med datteren.

Gardner, Darlene

Darlene Gardner jobbet lenge som sportsjournalist før hun begynte å skrive for Harlequin. Darlene og hennes familie bor nord i Virginia.

Gaston, Diane

Mens hun jobbet som sosialarbeider, brukte Diane Gaston all sin tid på å hjelpe andre med å få en lykkelig slutt i det virkelige liv. Nå skriver hun den typen historiske kjærlighetshistorier som hun alltid har elsket å lese. Som datter av en militær, flyttet Diana mye i oppveksten, og bodde også utenlands et år. Det forundrer henne stadig at hennes egen sønn og datter vokste opp i ett hus nord i Virginia. Diane bor fortsatt i det huset, sammen med ektemannen og tre høyst vanlige huskatter.

Gates, Olivia

Olivia Gates har utrettet mye i sitt liv. En drøm hun målbevisst satset på å oppfylle, var å skrive romantikkbøker. Etter flere års studier og mange innsendte manuskripter, gikk drømmen i oppfyllelse: Harlequin kjøpte hennes første legeroman. Hun fikk mulighet til å kombinere sin lidenskap, å skrive, med yrket sitt, medisin. Nå vet Olivia at drømmer kan gå i oppfyllelse bare man går sterkt nok inn for det …

George, Catherine

Catherine George er født i Wales. Allerede som barn utviklet hun en stor interesse for å lese, og kanskje var det det som gjorde at hun til slutt selv ble forfatter. Catherine er gift med en ingeniør, og familien bodde mange år i Brasil, til barnas skolegang fikk dem til å vende tilbake til England. Når Catherine ikke skriver, lager hun gjerne mat, hører på operamusikk, besøker antikvitetsforretninger eller tar med seg familiens labrador på en spasertur.

Gerard, Cindy

Hvis noen spurte ”Hva er det beste du vet?”, ville Cindy Gerard svare ”Solskinn og en svak bris, en pizza og en god bok”. Hvis hun bare kunne velge en av de fire, ville hun ta boken (med pizzaen på andre plass). Inspirert av den gleden hun finner i de mange bøkene hun leser og i sitt lange og lykkelige ekteskap, skriver Cindy varme historier som vekker til liv minner hos mange mennesker.

Gold, Kristi

Kristi Gold begynte sin forfatterkarriere allerede som tolvåring, da hun sammen med søsteren skrev romantiske historier om en barndomsvenn og en populær tv-kjendis. Siden har hun sviktet de kjente heltene og foretrekker nå leger og cowboyer, siden hennes mann er begge deler. Paret bor på en ranch i Texas, og de har tre barn. Tidligere deltok Kristi i ulike hesteoppvisninger, men ga opp ridningen for skrivingen og ga tømmene over til datteren.

Sin fremgang som forfatter takker Kristi søsteren Kim for, siden hun hele tiden har oppmuntret henne. Når Kristi ikke skriver på en bok, drømmer hun om den.

Goodnight, Linda

Det var først da en av Linda Goodnights naboer ble forfatter, at hun forsto at også småbykvinner kan skrive. Hun har i lengre tid arbeidet som både sykepleier og lærer, og bor sammen med familien på en gård utenfor Seminole, Oklahoma. Hun liker å se på rodeo og fotball, samt gå lange turer i skogene rundt huset sitt.

Gordon, Abigail

Abigail Gordon er fascinert av alt som har med sykehus og medisin å gjøre, helst i kombinasjon med kjærlighet, noe som selvsagt gjenspeiles i bøkene hennes. Den eldste sønnen er sykehussjef, og han hjelper gjerne til med det medisinske. Som del av en sammensveiset familie, setter hun stor pris på at to av hennes sønner bor i nærheten og den tredje ikke så langt unna. Det gir henne muligheten til å se barnebarna vokse opp.

Gordon, Lucy

Lucy Gordon møtte sin kommende mann i Venezia, ble forelsket den første kvelden og forlovet seg to dager senere. Etter sytten år er de fortsatt lykkelig gift og bor nå i England sammen med sine tre hunder. I tolv år skrev Lucy for et engelsk dameblad. Hun intervjuet mange av verdens mest interessante menn, som Roger Moore, Warren Beatty, Richard Chamberlain og sir Alec Guinness. De siste årene har hun fått flere priser for sine romantiske bøker.

Gracie, Anne

Anne Gracie er født i Australia, men tilbrakte en stor del av oppveksten på ulike steder, som Skottland, Malaysia og Helles, til hun til slutt bosatte seg for godt i Melbourne. Der bor hun i et lite trehus som hun en dag har planer om å pusse opp. Hennes kjærlighet for Regencyperioden begynte i elleveårsalderen, da hun lurte seg inn på bibliotekets voksenavdeling og lånte en bok av den historiske forfatteren Georgette Heyer. Hun trodde at hun ville bli oppdaget og sendt tilbake til barneavdelingen. Det ble hun ikke, og bra var det.

Grady, Robyn

Roby Grady jobbet lenge bak tv-skjermen. Etter en stund innså hun at det var på tide å virkeliggjøre sin drøm og bli forfatter. En drøm hun hadde lagt på is siden hun som tenåring fikk dårlig selvtillit da engelsklæreren hennes ikke trodde at hun hadde skrevet historien sin selv. Robyn og hennes familie bor på Australias solkyst, og hun elsker sko, gamle jeans og teaterbesøk.

Graham, Darlene

Darlene Graham har gjort stor suksess med bøkene sine. Hun sier selv at det beste hun vet, er å hjelpe andre med å lykkes, og det gjør hun ved å holde skrivekurs på University of Oklahoma og the Moore Norman Technology Center. Dessuten holder hun kurs over hele USA.

Graham, Heather

Heather Graham er en stor forfatter hvis bøker er trykt i mer enn ti millioner eksemplarer og på tjue språk. Hun har ligget på bestselgerlistene til både New York Times og USA Today.

Graham begynte på en karriere som skuespiller, men da hun hadde mammapermisjon etter å ha fått sitt tredje barn, begynte hun å skrive noveller. Etter noen forsøk fikk hun utgitt et manus i 1982, og siden har hun skrevet over hundre noveller og romaner.

Forfatterprisene har formelig regnet over Heather Graham, men likevel har familien vært det aller viktigste for henne. Hun er fortsatt gift med sin ungdomskjærlighet, og de har fem barn. Med det sagt, er hun likevel veldig takknemlig for at hun kan jobbe med noe hun elsker, og hun ser på karrieren sin som en fantastisk gave.

Graham, Lynne

Lynne Graham er født i Nord-Irland og har slukt kjærlighetsromaner siden tenårene. Hun er lykkelig gift med en forståelsesfull mann som har lært seg å lage mat etter at hun begynte å skrive. Familien består dessuten av tre barn og en stor hund. Når tiden tillater det, jobber Lynne i hagen, og hun elsker å eksperimentere med italienske matoppskrifter.

Green, Abby

Abby Green studerte sosialantropologi, men la studiene på hylla for i stedet å arbeide frilans som regiassistent innen film- og tv-industrien, en bransje som egentlig er verdt en sosiologisk studie! Det ble mange tidlige morgener og like mange sene kvelder. Da hun en dag leste en artikkel om hvordan man skriver romantiske historier, bestemte hun seg for å gjøre et forsøk. Hun hadde alltid elsket Harlequin-romaner. Nå skriver hun på heltid.

Green, Crystal

En av Crystal Greens store interesser er å reise. Hennes favorittsteder er Storbritannia, New Orleans, Italia og Japan, men selv bor hun i California. Det var et svar på et brev til en av hennes favorittforfattere som inspirerte Crystal til å begynne å skrive, og hun har fortsatt det første manuset sitt liggende et eller annet sted.

Greene, Carolyn

I første klasse fikk Carolyn Greene en fotball i hodet og mistet bevisstheten i noen minutter. Da hadde hun en herlig drøm der hun var heltinnen i en eventyrhistorie, og hun ble lei seg da læreren vekket henne. Nå skriver hun bøker som skal gjøre det mulig for leseren å flykte inn i en dramatisk og spennende verden. Hennes familie gir henne stadig ideer til nye historier. Familien bor i Powhatan, Virginia.

Greene, Jennifer

Jennifer Greene fikk sin første bok utgitt i 1983. Siden har hun skrevet nesten femti bøker i romantikksjangeren og fått mange priser for sine romaner. Jennifer kommer fra Michigan, der hun bor sammen med ektemann og to barn. Før hun begynte å skrive på heltid, jobbet hun som lærer, rådgiver og konsulent. Hennes meritter omfatter eksamen i engelsk og psykologi fra Michigans universitet, der hun fikk en utmerkelse for sin innsats for kvinnelige elever.

Hale, Deborah

Etter å ha brukt et tiår på å spore sine røtter tilbake til den georgianske tidens England, begynte Golden Heart-vinneren Deborah Hale å skrive historiske romaner. Endelig kunne hun forene sin brennende interesse for fortiden med ønsket om å skrive bøker. Deborah bor i Nova Scotia i Canada. Med fire barn under ti år (ett tvillingpar) kaller Deborah forfatterskapet sitt for ”min måte å beholde forstanden på”. På gode dager synes hun til og med at de fungerer riktig bra.

Hall, Diana

Diana Hall: Hvis erfaring nærer en forfatters sjel, må jeg være overmett. Jeg har jobbet som billettør på en drive-in-kino, vært servitør, bartender og lærer, kjørt truck, og nå er jeg forfatter. Den eneste jobben jeg har hatt i mer enn fem år, er hustru og mor. Etter videregående i Ohio avsluttet jeg collegestudiene i Alabama. Der ble jeg fullstendig betatt av de milde nettene og de lange strendene. Nå bor jeg i en forstad til Houston i Texas, sammen med min forståelsesfulle ektemann, en herlig datter, en rolig, overvektig collie og en hyperaktiv dalmatiner.

Hamilton, Diana.

Diana Hamilton er en sann romantiker, og forelsket seg i sin mann ved første blikk. Sammen har de tre barn. Nå for tiden deler de hjemmet sitt med flere katter og en hund. Ellers er Diana som regel enten opptatt med å lese eller skrive en bok. Hun er godt likt av lesere over hele verden.

Handeland, Lori

Etter flere år som revisor, en jobb på en fotolab og som selger av avløpsrør, fikk Lori Handeland sitt første manus antatt i 1993. Hun skriver tekster som spenner over det historiske, nåtiden og det overnaturlige. Lori bor sør i Wisconsin sammen med ektemannen og to sønner.

Hannay, Barbara

Barbara Hannay er født i Sydney og utdannet seg i Brisbane, men har bodd store deler av sitt voksne liv i tropiske Queensland. Der har hun og hennes mann oppdratt fire barn. Hun liker å være ute og campe og padle kano i bushen, men elsker også storbylivets musikk, dans, kino og restaurantbesøk. Barbara arbeider som engelsklærer og har alltid skrevet mye. Nå som hun får utgitt bøkene sine, kan hun virkelig leve ut sine fantasier!

Hardy, Kate

Kate Hardy bor i Norwich sammen med sin mann, to små barn, to late hunder og så mange bøker at hun ikke engang klarer å telle dem! Da sønnen ble født, byttet hun jobb fra markedsfører til frilansjournalist, slik at hun fikk bedre tid til barnet sitt. Da Kate var gravid med datteren, påpekte hennes mann at det ville ha vært perfekt å skrive legeromaner, siden hun da kunne kombinere interessen for medisinske spørsmål med kjærligheten til en riktig bra historie. Det er virkelig å kombinere det beste av to verdener, særlig siden hun får anledning til å treffe en ny, flott helt hver gang.

Hardy, Kristin

Kristin Hardy har alltid vært en bokorm. Da hun var liten, var det ikke uvanlig at hun fullstendig overhørte morens beskjed om å slukke lyset og sove – hun ville heller lese. På universitetet tok hun et kurs i kreativ skriving, men tok i stedet eksamen i geologi. Kristin arbeidet en stund for NASA med et av de røntgenteleskopene som nå sirkulerer i atmosfæren rundt jorden. Da hun begynte å jobbe som redaktør for et teknisk tidsskrift, fikk hun sjansen til å utvikle sine forfatterambisjoner, og hun har aldri angret på karrierebyttet. Hun bor nå i New Hampshire sammen med familien sin.

Harper, Karen

New York Times bestselgerforfatter Karen Harper skrive både historiske og nåtidige romaner, de sistnevnte er fremfor alt innen spenningssjangeren. Tidligere underviste hun i engelsk på Ohio State University, men nå konsentrerer hun seg om skrivingen og om å være sammen med ektemannen i deres hjem i Columbus. Hun har fått gode omtaler for de tidstypiske detaljene i sine historiske romaner.

Harrington, Hannah

Hannah Harrington skriver bøker for unge voksne og rører leserne med fengslende historier som kretser rundt forskjellige temaer, som for eksempel mobbing. Hun bor i Michigan med en hund og altfor mange katter. Når hun ikke er opptatt med å skrive som en gal, liker hun å diskuter politikk, se på dokumentarer, spille gitar (veldig dårlig) og prate om seg selv i tredje person.

Hart, Jessica

Det var ikke selvsagt for Jessica Hart å begynne å skrive bøker. Tidligere hadde hun blant annet jobbet som servitør, produksjonsassistent på et teater, redaksjonssekretær i en avis, engelsklærer og som assistent under naturekspedisjoner. Den jobben førte henne til Frankrike, Indonesia og Kamerun. I dag er Jessica bosatt nord i England, men så fort hun får sjansen, reiser hun til andre steder som kan by på vakre naturopplevelser og god mat.

Heggan, Christiane

Christiane Heggan vokste opp i Frankrike, og hun tok sin universitetseksamen i Nice. Alt som har med teater og film å gjøre, ligger henne varmt om hjertet. Før hun begynte å skrive bøker, jobbet hun som journalist. Når Christiane ikke skriver på et nytt manus, liker hun å stå på kjøkkenet og lage mat. Hun elsker nemlig å overraske ektemannen med deilige middager, noe som blir satt stor pris på, for hun er en dyktig kokk. En annen stor interesse er å reise, og da snakker Christiane gjerne fransk – slik at hun ikke skal glemme morsmålet sitt. Hun og hennes familie bor i Medford i New Jersey.

Henshall, Elizabeth

Elizabeth Henshall, hennes mann og deres to sønner, bor i Cheshire. Etter avlagt universitetseksamen i fransk og tysk hadde hun flere ulike yrker. Nå underviser hun i fransk og tysk på en skole i nærheten av der familien bor. Elizabeth er spesielt interessert i hjemtraktenes historie, og nyter å skrive og studere med et glass vin i nærheten.

Herries, Anne

Anne Herries bor i Cambridge, men tilbringer en stor del av vinteren i Spania, der hun og hennes mann bor i på et hyggelig sted oppe i fjellene. Anne elsker å skape historier fulle av glede, tårer og romantikk. Den vakre naturen hun er omgitt av gir henne den sinnsroen hun trenger i jobben. Hun har utgitt mer enn tretti romaner, halvparten hos Harlequin. Å skrive er en drøm som har gått i oppfyllelse – en drøm Anne er glad hun kan dele med alle sine lesere.

Herron, Rita

Prisbelønte Rita Herron skrev sin første bok da hun var tolv, men da trodde hun ikke at man kunne bli forfatter når man ble stor. Tidligere jobbet hun som førskolelærer, men hun byttet ut eventyrfortellingene med romantikkfortellinger, og skriver både romantiske komedier og romantisk spenning. Rita bor i Georgia i USA sammen med sin egen romantiske helt og deres tre barn.

Hingle, Metsy

Metsy Hingle er født og oppvokst i New Orleans – en by hun elsker. Hun sier at det er byens sjarm og hennes egen franske arv som har gitt henne inspirasjonen til å skrive. Metsy er gift og har fire barn, og hun tror på romantikk og en lykkelig slutt.

Hoffmann, Kate

Mens Kate Hoffmann arbeidet som copywriter for et reklamebyrå, bestemte hun seg for å prøve å skrive en romantisk bok. Hun har arbeidet som lærer, butikkassistent og annonsør. Nå kan hun skrive på heltid og er glad for at hun ikke trenger å bruke vekkeklokke. Kate bor i sørøstre Wisconsin, der hun har flere husdyr og sysselsetter seg med hagen, golf, lesning og romantiske filmer når hun ikke skriver.

Hollis, Shannon

Shannon Hollis flyttet fra Canada til California for å jobbe i IT-bransjen i Silicon Valley, men forsørger seg nå som forfatter og frilansredigerer. Hun trives med livet på den amerikanske vestkysten, selv om det fikk en skrekkelig begynnelse – familiens hus ble totalskadet under det store jordskjelvet i 1989.

Hood-Stewart, Fiona

Skotske Fiona Hood-Stewart har så lenge hun kan huske elsket storbylivet. Skoletiden tilbrakte hun i Sveits, og hun snakker ikke mindre enn sju språk. Når hun skriver, benytter hun seg gjerne av sine egne erfaringer innen det internasjonale jetsettlivet, forretningsverdenen og gamle, formuende slekter.

Hunter, Gwen

”Da jeg var liten, ville jeg bli sykepleier”, forteller Gwen Hunter. ”Med åtteåringens logikk syntes jeg at bokstavene R.N (for Registered Nurse, reds. anm.) etter navnet mitt ville gjøre det mulig for meg å hjelpe mennesker og gi dem mot, for selv om jeg var så ung, forsto jeg at alle har en historie å fortelle, noe som tynger dem, en sjelelig smerte som trenger å leges … Som den ensomme ulv jeg var, pleide jeg å sitte og betrakte mennesker som gikk forbi og dikte opp historier om dem. I alle fantasiene var jeg helten som reddet dem fra en forferdelig skjebne. Og så, da jeg var elleve, oppdaget jeg bøkenes fantastiske verden.”

Fra den dagen var de selvsagt for Gwen at hun skulle bli forfatter. Etter at hun var ferdig på skolen, valgte hun å utdanne seg innen helsesektoren, men hadde fortsatt som mål å skrive. Og en natt på akutten skjedde det noe som fikk stor betydning for henne. Hun traff en politimann med like store forfatterdrømmer som hun selv hadde, og de bestemte seg for å begynne å skrive sammen. En tid senere fikk de to utgitt et manus hos Warner Books.

Nå skriver Gwen for seg selv, og hennes drøm om å bli forfatter har gått i oppfyllelse. Bøkene hennes er lovprist verden over, og hun har fått flere priser for forfatterskapet sitt. Gwen bor i Rock Hill i Sør-Carolina med sin mann og to hunder.

Iding, Laura

Laura Iding elsket å lese allerede som barn. Hadde hun ikke nok bøker, skrev hun helt enkelt sine egne. Til tross for ønsket om å bli forfatter, insisterte foreldrene på at hun skulle få seg et ”ordentlig” yrke. Derfor tok hun sommerjobber på sykehus og ble svært interessert i sykepleieryrket. Og nå, etter tjue års erfaring fra akuttmottak og intensivavdelinger, har hun klart å kombinere både hobby og jobb ved å skrive legeromaner for Harlequin. Laura bor nord i USA sammen med sine to tenåringer og en ektemann.

Jackson, Brenda

Brenda Jackson er romantiker på sin hals. Hun er gift med sin ungdomskjærlighet og bærer fortsatt stolt den ringen han ga henne da hun var femten. Brenda har alltid trodd på kjærlighetens makt, og derfor slutter alle hennes historier lykkelig. I Brendas virkelige kjærlighetsliv bor hun og ektemannen gjennom tretti år i Jacksonville i Florida, og de har to sønner. Hun bruker tiden sin på familien, skrivingen og jobben i et forsikringsselskap.

Jaffe, Rona

Den fremgangsrike forfatteren Rona Jaffe er blitt kalt et lite geni i New York Times og en mesterlig historieforteller i Cosmopolitan. Hun har skrevet flere bestselgere, og en av dem lå som nummer fire på New York Times´ bestselgerliste for innbundne bøker, og den lå på listen over bestselgende pocketbøker i over tjue uker. Sammenlagt ble boken solgt i mer enn to og en halv million eksemplarer. I 995 grunnla hun Rona Jaffe-stiftelsen for å hedre kvinnelige forfatteres bidrag til vår kultur og vårt samfunn. Rona bor og jobber i New York City.

James, BJ

BJ James skriver om sterke og dyktige heltinner og liker best å skape lidenskap og drama ved å bruke ord som beskriver stemninger og omgivelser. Intensiteten gjør at heltinnene hennes blir tydeligere og blomstrer opp ved siden av de mannlige karakterene. BJ og hennes familie bor i Cliffside, Nord-Carolina.

James, Elle

Siden Elle James vokste opp som datter av en militær innen flyvåpenet, fikk hun en hard, men god arbeidsmoral. Sammen med sin familie har hun blant annet forsøkt å drive en strutseranch i Texas-området. Hennes ulike erfaringer tilfører bøkene hennes mystikk, spenning og humor. Innimellom skriver hun også gotiske, overnaturlige og romantiske komedier.

James, Julia

Julia James bor i England sammen med familien sin. Harlequin-romaner var de første ”voksenbøkene” hun leste, og det har hun fortsatt med. Hun elsker den engelske landsbygda og middelhavsstrendene – begge steder er utmerket for romantiske historier! Hun har dessuten vært så heldig å oppdage Karibia og kan konstatere at disse magiske og vakre øyene passer like perfekt! ”Noe av det beste med å skrive kjærlighetsromaner er at det er en utmerket unnskyldning for å reise på ferie til fantastiske steder”, sier Julia. ”Man må jo gjøre forundersøkelser til bøkene man skriver!” Når hun ikke skriver, liker Julia å gå turer, stelle i hagen, brodere og bake ”ekstremt klisne sjokoladekaker” – og forsøke å holde seg i form!

Jameson, Bronwyn

Bronwyn Jameson tilbrakte store deler av sin barndom med nesen i en bok. Som tenåring oppdaget hun at hun likte kjærlighetsromaner, og det var bare et spørsmål om tid før hun selv begynte å skrive. Bronwyn deler sin idylliske australske farm med ektemannen, tre sønner og tusenvis av sauer, et dusin hester, ville dyr av ulike slag og en hund. Hun foretrekker fortsatt å bruke sin begrensede fritid til å lese en god bok.

Jamison, Kelly

Kelly Jamison vokste opp i en liten by og benytter seg ofte av småbyens sjarm i bøkene sine. Etter college begynte Kelly å arbeide i en avis som var så liten at de ikke engang hadde eget kamera. Når reporterne trengte å ta et bilde, fikk de låne et kamera av en dame som bodde i nærheten.

Jarrett, Miranda

Miranda Jarrett arbeidet som designer og art director før hun begynte å skrive på heltid. Hun synes selv at hun er svært heldig som har et yrke som forener både historie og en lykkelig slutt. Miranda og hennes mann, som er musiker, bor i nærheten av Philadelphia med sine to barn og to katter. Har hun tid til overs, maler hun gjerne akvareller og baker franske sjokoladekaker.

Jenoff, Pam

Pam Jenoff var tidligere mer interessert i internasjonal handel, historie og japansk. Hun tok eksamen i historie ved Cambridge University i England, men kommer opprinnelig fra Maryland og New Jersey i Pennsylvania. I to år jobbet hun i Polen, som ekspert på de polske jødenes forhold under jødeutryddelsen. Nå bor Pam i Philadelphia og jobber som advokat.

Johnson, Janice Kay

Janice Kay Johnson har skrevet en mengde bøker for barn og voksne. Janice, som tidligere jobbet som bibliotekar, bor nord for Seattle med to tenåringsdøtre (som ofte dukker opp i bøkene hennes). Når hun ikke kjører dem til ulike aktiviteter, skriver hun, strikker og holder på i hagen.

Johnston, Linda O

Linda O Johnstons første publiserte verk vant prisen for årets beste krimnovelle. Nå har hun fått utgitt flere noveller og romaner og er anerkjent for sitt utmerkede arbeid innen romanverdenen. Linda arbeider som advokat og bruker den første delen av dagen på å skrive juridiske dokumenter. Ettermiddagene går med til å skape minneverdige historier om det overnaturlige, tidsreiser, krimhistorier og romantikk. I bagasjen har Linda en eksamen i journalistikk, og hun begynte sin forfatterkarriere med å drive en liten avis. Deretter jobbet hun med reklame og PR og utdannet seg senere til advokat.

Linda er med i en forening av kvinnelige kriminalforfattere, og hun er også aktiv i en amerikansk forfatterforening. Hun bor i nærheten av Universal Studios i Hollywood, sammen med sin mann, to sønner og to hunder.

Johnston, Paul.

Paul Johnston er født i Skottland i 1957. Som sønn av en fremgangsrik thrillerforfatter var det nærliggende for ham å studere gresk og litteraturvitenskap ved University of Oxford. Etter at han sluttet på universitetet, flyttet han i 1987 til Hellas, der han forsøkte seg på ulike yrker, blant annet journalist og lærer. Den første datteren hans ble født i 1988, og Paul Johnston begynte å skrive på alvor i 1989, da han bosatte seg på den lille greske øya Antiparos. I 1995 begynte han på universitet igjen, med sikte på en doktorgrad. I 2005 giftet han seg for andre gang med greske Roula, og deres datter, Maggie, ble født i Aten et år senere. Nå pendler familien mellom å bo i Storbritannia og Hellas. Paul Johnston er en kritikerrost forfatter. Boken Dødslisten var den første som kom ut på norsk, i 2008.

Jordan, Chris

Chris Jordan er pseudonym for forfatteren Rodman Philbrick. Han vokste opp i New England og har skrevet romaner siden tenårene. Forfatteren har fått flere utmerkelser for bøkene sine. Chris Jordan og hans kone, forfatteren og journalisten Lynn Harnett, er bosatt dels i Maine og del i tropiske Florida Keys.

Jordan, Penny

Penny Jordan har hatt utallige titler på Sunday Times og New York Times bestselgerlister, og de populære bøkene hennes har blitt oversatt til mange språk verden over. Etter at hennes første bok kom ut i 1981, har hun solgt i mer en sytti millioner eksemplarer og skrevet nesten 200 titler for Harlequin. Som forfatter etablerte hun seg tidlig som romantikkdronning, og hennes popularitet verden over gjorde at hun like etter sin bortgang i 2011 mottok Romantic Novelists’ Associations utmerkelse Lifetime Achievement Award i England.

Justiss, Julia

Julia Justiss skrev disposisjoner til tjuesju Kitty-bøker da hun gikk i tredje klasse, og har skrevet siden. Hun har jobbet som forretningsadvokat og som utgiver av nyhetsbrevet til den amerikanske ambassaden i Tunis. Julia fulgte med sin ektemann, som er sjøoffiser, og flyttet sju ganger på tolv år, før de til slutt slo seg ned i Texas, der hun underviser i fransk på high school. Hun bor på et georgiansk gods sammen med sin mann, tre barn og to hunder.

Kagawa, Julie

Julie Kagawa er den svært populære bestselgerforfatteren av blant annet Iron Fey-serien og Edens blod. Hun er en mester på å skrive fantasy og paranormal på en måte som gjør at det føles nytt og spennende.
   Julie er født i Sacramento i California, men flyttet til Hawaii som niåring. Der lærte hun seg mye, som å surfe, at lærerne hyler hvis du legger tusenben på kateteret deres, og at et fint tidsfordriv er å skrive historier i mattebøkene i stedet for tall. Lærerne hennes pustet lettet ut da hun tok eksamen.
   Julie bor nå i Louisville i Kentucky sammen med sin ektemann og altfor mange husdyr.

Karr, Leona

Leona (Lee) Karr er født i Colorado og har skrevet nærmere førti bøker. Hennes favorittsjanger er spenning og romantikk. Etter at hun hadde tatt eksamen, underviste hun som spesiallærer til hennes første bok ble utgitt i 1980. Bøkene hennes er utgitt i mer enn et dusin land. Leona har også bidratt under flere skrivekonferanser og undervist i kreativ skriving på college.

Kava, Alex

Alex Kava vokste opp i Nebraska og drømte hele tiden om å bli forfatter. Hennes foreldre forsto hvor viktig det var med utdannelse, men å lese bøker ble sett på som lettsindig hvis det ikke handlet som skolebøker. Derfor begynte Alex Kava å skrive historier på baksiden av kalendre som hun gjemte i en eske under sengen.

Alex Kava fikk et stipend for å kunne betale collegestudiene sine, og i studietiden jobbet hun ved et sykehus, hvor hun steriliserte operasjonsutstyr. I 1982 tok hun eksamen i kunst- og litteraturvitenskap, startet et eget firma innen grafisk design og begynte i 1992 å jobbe som PR-sjef ved sitt gamle universitet.

Fire år senere sa hun opp stillingen for å kunne bruke mer tid på å skrive skjønnlitteratur. For å forsørge seg, startet hun sitt eget forlagt, belånte huset, brukte opp all kreditten på kredittkortene sine og tok også jobb som avisbud. Det var en satsing som ga uttelling, for snart fikk hun gjennombrudd som forfatter.

Alex Kava bor i dag i Omaha i Nebraska sammen med sine to hunder Miss Molly og Scout. Hun er en kritikerrost forfatter hvis thrillere har klatret høyt på bestselgerlisten til New York Times. Bøkene med hovedpersonen Maggie O´Dell har fått mange lesere til å se seg ekstra over skulderen når de er ute og spaserer i mørket.

Kay, Patricia

Patricia Kays lykkelige oppvekst la grunnen for hennes forfatterskap. Bøkene hennes er fylt av varme og kjærlighet til familien. Hun har bodd mange ulike steder, blant annet i Stockholm, og vet at alle mennesker er like og det samme – et kjærlig forhold som varer livet ut. Hun og hennes mann bor i Houston i Texas, og de elsker å være sammen med barnebarna. Noe annet som ligger Patricia varmt om hjertet, er å gå i teater og å reise.

Kelly, Leslie

Etter at hun ga ut sin første Harlequin-roman i 1999, har Leslie Kelly blitt kjent for sine dristige og sexy historier med sterke heltinner – og helter som får kvinnehjerter til å banke fort. Hun har fått flere priser for bøkene sine.

Kendall, Karen

Før Karen Kendall ble forfatter, utdannet hun seg innen samtidskunst. Hun jobbet for en rekke museer og gallerier før hun til slutt fulgte sin store drøm og begynte å skrive. Hun bor i Florida med familien sin, og hun er fortsatt interessert i kunst, fremfor alt barnas.

Kendrick, Sharon

Sharon Kendrick er født og oppvokst i England. Hun har hatt mange uliker yrker, som for eksempel fotograf, sykepleier og ambulansefører. Sharon mener at forfatteryrket er det morsomste hun har drevet med, og gleder seg over å kunne dikte opp nye helter til bøkene sine. Andre interesser hun har, er å lage mat, lese, gå i teater og være sammen med sine to barn.

Kent, Alison

Alison Kent skriver slike romaner som hun selv liker å lese. Gjennom sine historier vil hun vise leserne hvordan kjærligheten bør være. Når hun ikke skriver, har hun hendene fulle med å ta seg av den store familien sin i hjemmet utenfor Houston i Texas.

Kilby, Joan

Joan Kilby er født i Vancouver i Canada og tilbrakte barndommen ved havet. Hun utdannet seg til marinbiolog og arbeidet som det i ti år. Joan traff sin mann i Vancouver, og de emigrerte til Australia. Sin første bok skrev hun da hun hadde mammapermisjon, sikker på at hun en dag ville bli utgitt. Og etter sju forsøk fikk hun den magiske oppringningen fra et forlag.

Kingsley, Maggie

Maggie Kingsley og hennes familie bor i et avsidesliggende hus nord i Skottland. Hun kommer fra en familie med sterke tradisjoner innen medisin, og hun har en skiftende karriere bak seg, blant annet har hun drevet mye med veldedighetsarbeid. Men det å skrive har alltid vært hennes største kjærlighet. Nå hun ikke er opptatt med bøker, jobber hun hos et arbeidsformidlingsfirma.

Kistler, Julie

Julie Kistler er en svært godt likt forfatter som har gitt ut bøker hos Harlequin i mange år. Romanene hennes innen sjangeren romantisk komedier kjennetegnes av det friske og raske språket. Hun og hennes mann bor i Bloomington, Illinois, sammen med katten Thisbe – og en stor samling bøker om film, teater, historie og sport.

Knupp, Amy

Amy Knupp startet sin karriere som annonseselger for noen store aviser i USA, men gikk lei etter sju år. Da hun fikk muligheten til å bli hjemme med det første barnet sitt, begynte hun å skrive, men har nå også en ”vanlig” jobb i ektemannens bedrift. Hun elsker å skrive om jordnære karakterer – og selvsagt om kjærligheten!

LaBrecque, Jennifer

Jennifer LaBrecque bor i Acworth i Georgia. Hun har arbeidet som forfatter, korrekturleser og pr-konsulent, og det var gjennom disse yrkene at hun fikk ideen om selv å skrive romantiske historier ispedd en stor dose humor. Sammen med familien driver hun også et firma som bekjemper skadedyr. Fritidsinteressene, bortsett fra å lese, er å føre livlige diskusjoner om alt mellom himmel og jord.

Lamb, Charlotte

Charlotte Lamb er en av Harlequins mest leste og mest populære forfattere. Hennes utrolige karriere – hun har skrevet over hundre romaner! – har bidratt til å forme den romantiske litteraturen. Charlotte og hennes familie bor i et vakkert hus på Isle of Man, det perfekte miljøet for en forfatter som skaper karakterer og historier som spres over hele verden.

Landon, Juliet

Juliet Landon bor i en gammel by nord i England sammen med en sin ektemann, som er forsker. Hennes store interesser er broderi, kunst og historie, og når hun også har en svært livlig fantasi, falt det naturlig for henne å skrive historiske romaner. Best liker hun å drive med forarbeidet, særlig om tidlig middelalder og kvinnens stilling da. Hun skriver gjerne om kvinnenes kamp for å overleve i en mannsdominert verden.

Langan, Ruth

Ruth Langan kan spore sine forfedre til Skottland og Irland, og hun kjenner derfor et slags slektskap med personene i de historiske romanene hun skriver. Hun er gift med sin ungdomskjærlighet Tom, og de har fem barn. De bor i Michigan, der Ruth er født. Hele familien elsker sport, og ski og golf er blant favorittinteressene.

Lawrence, Kim

Kim Lawrence bor sammen med mann og barn på en bondegård i Anglesey. Hun jogger daglig for å få inspirasjon til å skrive og energi til familien og gårdens dyr. Kim har alltid likt både å lese og skrive romaner, og hun elsker en lykkelig slutt!

Leclaire, Day

Day Leclaire og hennes familie bor på Hatteras Island i Nord-Carolina. Der opplever hun storm og strømbrudd, men det veies opp av det gode klimaet, utmerket fiske og et vakkert landskap. Hun har innsett at fleksibilitet og humor er to egenskaper som er til stor hjelp når hun skal skrive.

Lee, Miranda

Miranda Lee vokste opp i New South Wales i Australia. Hun hadde en lovende karriere som cellist, men flyttet likevel til Sydney og ble dataprogrammerer. I dag er hun lykkelig gift og mor til tre døtre. Da barna vokste opp, tilbrakte Miranda mye tid hjemme, noe som ga henne muligheten til å begynne å skrive. Hun liker å skrive historier som er både moderne, troverdige og sexy.

Lee, Rachel

Rachel Lee skrev sin første historie i tredje klasse, og da hun var tolv, hadde hun begynt å skrive på alvor. Hun har bodd over hele USA, både på øst- og vestkysen, men bor nå i Florida. Etter å ha jobbet som sikkerhetsekspert, eiendomsmegler og optiker, kan Rachel nå bruke sin erfaring sammen med sin kreativitet til å skrive romantiske bøker. Selv synes hun at livet er det største romantiske eventyret som finnes. Hvis man er åpen og bevisst, kan det vente fantastiske opplevelser rundt hvert eneste hjørne, sier Rachel.

Leigh, Jo

Jo Leigh er både forfatter og manusforfatter og har jobbet som konsulent for et femtitall film- og teatermanus. Hun underviser i kreativ skriving og er ofte gjesteforeleser på forfatterkonferanser. For tiden bor hun i Nevada sammen med sine tre katter.

Lennox, Kara

Kara Lennox begynte med å skrive artikler til aviser, brosjyrer, pressemeldinger og reklameannonser. Hun har også jobbet som art director, vært instruktør, butikkassistent og telefonselger. Det er kanskje grunnen til at hun har kunnet skrive om banebrytende, iblant bisarre og heller uvanlige evner. Hennes taler vekker alltid interesse på ulike forfatterkonferanser.

Lennox, Marion

Marion Lennox er født på en bondegård i Australia. Hun flyttet derfra først og fremst fordi dyrene ikke var interessert i bøkene hennes! Marion skriver bøker for både legeserien og romantikkserien. Til å begynne med benyttet hun seg av ulike forfatternavn for de ulike seriene, så du kan også finne bøkene hennes under navnet Trisha David.

Som tenåring fikk Marion høre at hun aldri ville få noen nytte av å lese romantiske bøker. Nå er romantikken hovedingrediensen i hennes fortellinger. De gir henne også mulighet til å reise, og hun er et godt eksempel på en kvinne som våger å følge sine drømmer.

Leto, Julie Elizabeth

Julie Elizabeth Leto likte allerede som ung å lese romantiske historier og visste at hun selv hadde lyst til å skrive slike bøker. Før hun ble forfatter, var hun engelsklærer og jobbet senere i familiens firma, noe som ga henne tid til å skrive. Julie liker å fortelle lange historier som gir henne friheten til å utvikle karakterene, sensualiteten og som gir en mer intrikat handling. Alle hennes romaner er hete, sexy og humoristiske.

Lewis, Jennifer

Jennifer Lewis har diktet opp historier så langt tilbake hun kan huske, og hun synes det er fantastisk å få dele dem med leserne sine. Hun har bodd på begge sider av Atlanteren, og jobbet i medie- og kunstbransjen før hun tok motet til seg og skrev ned fantasiene sine.

Lockhart, Christy

Christy Lockhart er en uforbederlig romantiker. Hun flyttet fra sitt hjemland England til USA da hun var åtte år, og det var en stor skuffelse for henne at det ikke fantes cowboyer og hester overalt. Men fjellene i Colorado ga henne tilstrekkelig med inspirasjon til å skrive om hederlige menn, virkelige situasjoner i livet og varme kjærlighetshistorier.

London, Jeanie

Jeanie London tror på kjærligheten, og det var derfor hun bestemte seg for å begynne å skrive kjærlighetsromaner. Men samtidig er hun også overbevist om at all kjærlighet krever arbeid. Hun bor med sin familie i solfylte Florida.

Long, Kathleen

Etter en karriere som copywriter der Kathleen Long lekte med ord, synes hun nå at det er herlig å skildre en verden av oppdiktede personer, steder og intriger. Hun bestemte seg for å skrive da datteren lærte henne å leve i øyeblikket og at drømmer er til for å oppfylles. Kathleen er nå en prisbelønt forfatter for Harlequin Spenning. Hun har vunnet flere priser, men hennes største belønning er alle brev og e-poster hun får fra leserne. Sammen med familien, som inkluderer en nevrotisk shetland sheepdog, deler Kathleen tiden mellom Philadelphias forsteder og kysten i New Jersey.

Lovelace, Merline

Merline Lovelace har som offiser i flyvåpenet tjenestegjort i Taiwan og Vietnam, i Pentagon og på ulike baser rundt om i USA. Det var i flyvåpenet hun møtte og giftet seg med verdens mest sexy kaptein, som siden ble verdens mest sexy oberst. Alle opplevelsene ga henne nok av materiale å skrive om i mange år fremover. Hun elsket hvert sekund av tiden i militæret, og det var bare fristelsen om en ny og like spennende karriere som kunne få henne til å henge opp den blå uniformen i 1991. Siden den dagen har hun skrevet både historiske og samtidsromaner. Når Merline ikke sitter ved pc-en, liker hun og mannen å reise og å løpe etter små, hvite baller på golfbanene i Oklahoma.

Lowe, Fiona

Fiona Lowe har en lang karriere innen pleie og omsorg bak seg og har jobbet mange forskjellige steder. Tiden som jordmor og sykepleier på en akuttavdeling synes hun, i ettertid, var det mest spennende. En periode var hun også sjef for en helseklinikk og underviste i forebyggende medisin. Som barn bodde hun på Papua Ny Guinea, men er nå bosatt i Victoria i Australia. Hun liker å være sammen med familien, spille tennis, stelle i hagen, se på teater og planlegge nye ferieeventyr.

Lynn, Denise

Denise Lynn har slukt kjærlighetsromaner i mange år. Bøkene har ført henne til land og tidsperioder fulle av tapre riddere, modige damer og evig kjærlighet. Nå kan hun dele drømmene om kjærlighet og romantikk med andre. Denise bor i Ohio sammen med sin høyst levende helt Tom og en flokk med firbente ”barn”. Deres tobente sønn Ken tjenestegjør i den amerikanske marinen og kommer hjem med jevne mellomrom for å fikse datamaskinene, dvd-spillerne og alle de andre elektroniske dingsene som mor har klart å ødelegge mens han har vært borte.

Lynn, Janice

Janice Lynn utdannet seg til sykepleier ved Vanderbilt University og jobber på en helseklinikk for familier. Hun bor sør i USA med sin mann, fire barn, en jack russel-terrier med det passende navnet Trouble, og en mengde navnløse hybelkaniner som flyttet inn etter at hun begynte sin forfatterkarriere.

Lyons, Mary

Mary Lyons, som egentlig heter Mary-Jo Wormell, er nå politiker på heltid i England, men hun har rukket å skrive et stort antall romantiske historier for Harlequin.

Macdonald, Janice

Janice Macdonald har skrevet så lenge hun kan huske. Hun vokste opp i England, men flyttet til USA da hun var sytten. Moren og søsteren bor også i USA, men Janice har fremdeles familie i England. Hun er utdannet journalist og begynte sin karriere som skribent i flere forskjellige aviser. I dag er hun forfatter på heltid og bor i California med sin mann og mange kjæledyr.

MacDonald, Laura

Laura MacDonald bor på Isle of Wight, er gift og har voksne barn. Hun har likt å skrive siden hun var barn, og har jobbet innen helsesektoren, både på apotek og legekontor. Datteren er sykepleier og har hjulpet til med research til Lauras legeromaner.

MacKay, Sue

 Med bakgrunn innen medisinsk teknikk og en kjærlighet for romantikksjangeren, er det ikke så overraskende at Sue MacKay skriver legeromaner for Harlequin. Sue har vært en ivrig leser hele sitt liv, og skrev sin første historie som åtteåring – om en prins, selvsagt. Hun og hennes egen helt bor i vakre Marlborough Sounds, på New Zealands sørlige øye. På fritiden liker hun å sykle, gå turer og drive med vannsport.

Macomber, Debbie

I september 2007 feiret Debbie Macomber en ny fremgang som forfatter. Det var første gang en av romanene hennes nådde førsteplassen på New York Times bestselgerliste, i tillegg til USA Todays, Publishers Weeklys og Bookscans lister. Få forfattere kan skryte av en slik bragd. Debbie Macombers bøker er elsket av lesere verden over, og er oversatt til tjuetre språk. Det finnes over hundre millioner eksemplarer av bøkene hennes på trykk.

Men fremgangen har slett ikke vært noen selvfølgelighet for Debbie. Som dyslektiker og firebarnsmor, begynte hun å skrive romaner hjemme på kjøkkenet på en lånt skrivemaskin. Det er lett å forstå gleden hun følte da hun i 1982 fikk sin første roman utgitt. Hemmeligheten bak suksessen hennes er de troverdige karakterene hun skaper, noe som i sin tur puster liv i handlingen. Hun henter inspirasjon til bøkene sine fra sitt eget og vennenes liv, og hun har en nesten nifs evne til å sette ord på kvinners følelser og tanker. En annen viktig ingrediens i Macombers bøker er humor.

Debbie og ektemannen Wayne deler sin tid mellom Washington og Florida. De har fire barn og ni barnebarn som forgyller tilværelsen.

”Macomber håndterer familiehemmelighetene på en utmerket måte.”

Publishers Weekly

”Fantastiske karakterer som gir leseren lyst til å komme tilbake …”

Booklist

”Jeg garanterer at du kommer til å elske hvert ord!”

Romance Reviews Today

 

Maguire, Darcy

Darcy Maguire er litt av en Kirsten giftekniv som lokker høye, kjekke menn til å tro på kjærlighet og romantikk. Når hun ikke skriver, liker hun å jobbe i hagen, lese og gå på kino.

Maitland, Joanna

Joanna Maitland er født og oppvokst i Skottland, men hun har bodd i England og utenlands mesteparten av sitt voksne liv. Hun har hatt mange forskjellige jobber – systemanalytiker, revisor, leder for en veldedighetsorganisasjon. Joanna begynte å skrive for barna sine da de var små, og fortsatte senere med å skrive historiske romaner mens hun satt på toget og pendlet til London. Nå arbeider Joanna som konsulent på deltid for å få mer tid til å skrive og være sammen med sin mann og to barn. Hun bruker også en del tid på å ta seg av familiens naturtomt i Hampshire.

Major, Ann

Ann Major er ikke bare en meget fremgangsrik romantikkforfatter; hun driver også sitt eget firma og er gift og har tre barn. I fritiden liker hun å reise, spille tennis, seile og å spille piano. Anns yndlingskomponist er ikke uventet den romantiske Chopin.

Marinelli, Carol

Carol Marinelli utdannet seg til sykepleier i England og jobbet i flere år på et akuttmottak. En ferieromanse førte til at hun giftet seg og flyttet til Australia. I dag ser hun på både England og Australia som sine hjemland. Farens plutselige bortgang fikk henne til å revurdere tilværelsen og ga henne inspirasjon til å skrive kjærlighetsromaner på alvor.

Marsh, Nicola

Nicola Marsh har alltid likt å lese og skrive. Som liten slukte hun bøker når hun egentlig skulle ha sovet, og dagboksnedtegnelsene kunne ha blitt til en hel roman av episk format. Nå for tiden, når hun ikke bare nyter livet sammen med sin mann og sønn hjemme i Melbourne, sitter hun ved pc-en og bruker tiden på drømmejobben – å skrive romantiske historier.

Marshall, Lynne

Lynne Marshall har jobbet som sykepleier i over tjue år, og det er denne erfaringen som gir henne inspirasjon til de romantiske Legeromanene hennes. Hun elsker å kombinere kjærlighet med sykehusverdenens dramatikk og alt som følger med av glede og sorg. Hun mener at bøkenes romantikk er viktig i en verden som iblant kan være grusom. I tillegg til å lese, liker Lyne å ta små utflukter i nærområdet og dra på ferie rundt i verden. Hun liker også å gå lange turer med hunden.

Marshall, Paula

Paula Marshall er gift og har tre barn. Hun lever et variert og interessant liv. Hun begynte sin karriere på et stort bibliotek og underviste siden i historie på et college. Hun har reist mye, har vært svømmelærer, og hun liker å male og å brodere. Paula har alltid likt å skrive, og hun anstrenger seg for at historiene hennes skal være fulle av eventyr og humor, at heltene skal være intelligente og kjekke og heltinnene sprudlende og spirituelle.

Martin, Laura

Laura Martin bor i en liten landsby i Gloucestershire med sin mann, to barn og en veldig livlig fårehund i et renovert viktoriansk hus. Hjemmeinnredning er en av Lauras store interesser, i tillegg til hagearbeid, teater, musikk og lesing. Inspirasjon får hun når hun går lange turer i det vakre landskapet rundt hjemmet.

Martin, P.D.

Utdannelse innen atferdspsykologi og kreativ skriving har hjulpet Phillipa Deanne Martin, forkortet til P.D. Martin, å skrive handlingsspekkede kriminalromaner. Hun bor med sin familie i Melbourne i Australia, og liker å trene, være sammen med venner og se film.

Marton, Dana

Dana Martons romantiske og spenningsfylte historier kjennetegnes av rask og gripende handling som utspiller seg i uvanlige miljøer. Internasjonale intriger og uhemmet pasjon griper tak i leserne. Tidligere jobbet Dana i forretningsverdenen, men hun har aldri angret på at hun byttet beite. I tillegg til familien er det hagearbeid og lesing som fyller hverdagene hennes i Newark i Delaware.

Marton, Sandra

Sandra Marton har skrevet mer enn tretti kjærlighetsromaner, og hun er mektig populær verden over. Hun har to sønner og bor med sin mann i et lyst og luftig hus i Connecticut. Når Sandra ikke skriver, liker hun å gå tur, oppdage spennende restauranter og å reise til eksotiske steder.

Mather, Anne

Ann Mather har skrevet siden hun var liten. Det ble så mye i ungdommen at moren hennes måtte samle sammen alle skrivebøkene og kaste dem nå og da. Men det var ikke før langt senere, da mannen hennes foreslo at hun skulle sende inn et manus til et forlag, at hun faktisk klarte å avslutte en historie. Nå, over 150 bøker senere, er hun overrasket over at det gikk som det gikk. Anne har to voksne barn og to barnebarn som hun elsker over alt på jord.

Matthews, Jessica

Jessica Matthews’ interesse for medisin ble tidlig vekket. I tenårene slukte hun romaner med handling fra sykehusmiljø og forsøkte å få med seg alle sykehusseriene på tv. Etter en kort periode som hjelpepleier bestemte hun seg for å utdanne seg til biokjemiker. Fritiden er fylt med skriving og diverse familieaktiviteter. Jessica er gift, har to barn og bor i USA.

Mayberry, Sarah

Sarah Mayberry drømte om å bli forfatter allerede som liten jente. Hun tok eksamen i litteratur, men innså at hun trengte livserfaring for å finne inspirasjon til bøkene sine. Sarah begynte å jobbe som journalist, men begynte etter hvert å skrive sine egne historier, blant annet var hun manusforfatter til den australske såpeserien Naboer. Hun jobber nå som forfatter på heltid og skriver både romaner og manus for film og tv.

Mayo, Margaret

Margaret Mayo begynte å skrive da arbeidsstedet hennes ble rammet av lavkonjunktur og hun fikk tid til overs. Nå har Margaret skrevet over tretti romaner, og hun innrømmer at skrivingen mer eller mindre styrer livet hennes. Til og med når hun er på ferie med sin mann, gjerne i Cornwall, har hun alltid med seg notatbok og kamera, stadig på jakt etter nye og spennende ideer.

McAllister, Anne

Anne McAllister er fra California, der hun i ungdommen tilbrakte mange lange, late sommerdager på stranden. Hun studerte surfere, svømmere og volleyballspillere for å finne den perfekte helten. Til slutt fant hun ham,  ikke på stranden, men på universitetsbiblioteket der hun jobbet. Anne, hennes mann og fire barn bor nå i Midwest. Der underviste hun, skrev reklametekster og prekener, før hun begynte å skrive kjærlighetsromaner på heltid.

McArthur, Fiona

Fiona McArthur er fra Australia og bor sammen med sin mann og fem sønner i New South Wales. Hennes største interesser er å skrive, lese, spille tennis, utveksle e-poster og surfe på nettet – når hun ikke heier på sønnene som spiller cricket, fotball eller tennis. Hun trives med deltidsjobben som jordmor og setter pris på de unge mødrene hun møter i sin tenåringsmødregruppe. Nå som hennes yngste har begynt på skolen, har Fiona mer tid til å skrive.

McBride, Jule

Jule McBride synes det er helt naturlig at hun skriver komiske fortellinger fordi latter er den beste medisinen mot alt som er kjedelig og trist. Hun elsker å sette heltinnene sine i komiske situasjoner når de møter sine drømmeprinser. Jule har jobbet både som bibliotekar og redaktør, men bestemte seg til slutt for å bli forfatter selv. Hun finner ofte inspirasjon på veien mellom hjemmet i Pennsylvania og familiens gård i Virginia.

McCauley, Barbara

Barbara McCauley er født og oppvokst i California. Familien bodde i et lite hus, og Barbara er yngst av fem søsken. Hun pleide å smyge seg ut bakdøren for å få være i fred med bøkene sine. Nå har hun selv to barn, og det hender fremdeles at hun smyger seg vekk for å lese en god bok. Barbara er en dagdrømmer og uforbederlig romantisk. Det å skrive, sier hun, gir henne muligheten til å gjøre personene hun har i tankene til levende mennesker i bøkene.

Hun har to høylytte og krevende papegøyer som heter Fred og Barney. Når hun har tid til overs, liker hun å grave i jorden og få ting til å spire og gro.

McClone, Melissa

Til å begynne med så Melissa McClone på skrivingen som en bigeskjeft ved siden av jobben som ingeniør. Men nå har denne bigeskjeften blitt hennes store lidenskap, og hun skriver på heltid. Hun og familien bor i Oregon. Når hun ikke skriver, liker hun å innrede hjemmet og jobbe i hagen.

McDonagh, Margaret

Margaret McDonagh satt alltid med nesen i en bok gjennom oppveksten. Da hun selv begynte å skrive, brukte hun Skottland som bakteppe i de fleste fortellingene. Det skyldes at hun og familien hadde sin første ferie der, og Margaret forelsket seg i landskapets ville skjønnhet. Selv om hun for det meste skriver legeromaner, har Margaret aldri jobbet i helsesektoren. I fritiden liker hun å lytte til musikk, diskutere ulike emner og se på forskjellige former for idrett som fotball, golf og rallykjøring.

McGarry, Katie

Kjærlighetshistorier for unge voksne er Katie McGarrys spesialitet, og hun har fått mye ros for bøkene sine. Sin egen tenåringstid, som inneholder både grunge og gutteband, beskriver hun som den beste og den verste tiden i livet. Hun elsker musikk, lykkelig slutt og dokusåper, og heier i all hemmelighet på basketlaget til University of Kentucky.

McMahon, Barbara

Barbara McMahon reiste jorden rundt da hun jobbet i et internasjonalt flyselskap. Så giftet hun seg, stiftet familie og fikk jobb i en it-bedrift. Først da barna begynte på skolen, fikk hun tid til å skrive. Nå skriver hun på heltid. Barbara og ektemannen har flyttet fra San Francisco til Sierra Nevada. Der har hun en praktfull utsikt over fjellene, og det fredelige livet gir henne tid og ro til å pønske ut handlinger til nye bøker.

McPhee, Margaret

Man skulle tro at romantikk er noe forskere holder seg langt unna, men ikke Margaret McPhee. Hun møtte sin store kjærlighet på laboratoriet, der de begge jobbet. I tillegg til å skrive, liker Margaret å sykle, drikke te og spise kaker, og ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Hun bor med familien sin i Skottland og oppdager og utforsker stadig nye, vakre steder.

Meier, Susan

Som barn lå Susan Meier ofte i gresset og dagdrømte mens hun fulgte skyenes glideflukt over himmelen. Hun tror at det kan ha bidratt til at hun nå er så glad i å skrive og lese historier. I fritiden spiller hun golf, som hun selv påstår at hun ikke er noe flink til. Dessuten vil hun veldig gjerne lære seg å lage mat uten at brannvesenet rykker ut. Hun bor med familien i Pennsylvania.

Metcalfe, Josie

Josie Metcalfe bor i Cornwall med mann, fire barn og to hester. I oppveksten flyttet hun ofte, og bøkene ble hennes lojale følgesvenner. Nå skriver hun selv, og hun blir så glad i de oppdiktede personene sine at hun hater å ta farvel med dem når romanen er ferdig. Heldigvis har Josie alltid nye helter og heltinner i fantasien som venter på å bli hovedpersoner i neste roman.

Michaels, Leigh

Leigh Michaels begynte å skrive allerede som liten. Hun skrev lange dikt som hun deklamerte for sin noe oppgitte storesøster. Kjærlighetsromaner begynte hun å skrive som tenåring. Seks manus gikk opp i røyk før hun til slutt sendte inn et til et forlag. Nå, mer en syttifem bøker senere, underviser hun andre i å skrive romantisk litteratur.

Milburne, Melanie

Melanie Milburne ble født på en liten gård i utkanten av Sydney og tilbrakte størstedelen av barndommen på hesteryggen. Allerede som tenåring bestemte hun seg for å bli sykepleier, men siden hun besvimte ved synet av blod, valgte hun å bli lærer i stedet. Det kan kalles skjebnens ironi at hun giftet seg med en kirurg! Etter å ha født to sønner og blitt lei av læreryrket, begynte Melanie en dag å skrive – og da falt alt på plass. Hun hadde funnet sin rette hylle.

Miles, Cassie

Cassie Miles er født i Chicago, men bor nå i Denver, en av landets raskest voksende byer med myldrende folkeliv og tett trafikk. Hun har venner i filmbransjen og setter pris på kunstnerlige filmer på originalspråket – nesten like mye som spennende action. Hun elsker storbylivet som har så mye å by på; alt fra sportsbegivenheter til museumsbesøk og kaféliv. Men hun har alltid Rocky Mountain i sikte fra kjøkkenvinduet.

Miller, Julie

Julie Miller tror at hennes svakhet for romantiske historier har noe å gjøre med alle eventyrene hun leste som liten. Dessuten kan blygheten hennes ha spilt en rolle. De andre i familien oppmuntret henne til å skrive ned de mange følelsene hun ikke klarte å uttrykke, noe som førte til en forkjærlighet for det skrevne ordet. Hun får støtte og oppmuntring fra de andre medlemmene i Prairieland Romance Writers, og det er hun som holder et våkent øye med kollegenes grammatikk. Den prisbelønte forfatteren mener at det eneste som kan måle seg med et skikkelig mysterium, er en lidenskapelig kjærlighetshistorie. Julie er født og oppvokst i Missouri, men bor nå i Nebraska med familien og den snille vakthunden Maxie.

Mofina, Rick

”Mofina er en forbasket god historieforteller! En stor krimforfatter!”

 • Håkan Nesser

Rick Mofina vokste opp øst for Toronto i Canada. Han studerte journalistikk, litteraturvitenskap og kreativ skriving på Carleton University. Hans journalistkarriere startet i avisen The Toronto Star, og som frilanser har han hatt artikler på trykk blant annet i New York Times og Det beste.

I jobben som kriminalreporter har han sittet ansikt til ansikt med dømte mordere. Han har skrevet om seriemord, politimord og kidnappingsdramaer. Som utenrikskorrespondent har han rapportert fra Karibia, Afrika og Midtøsten.

Mofina har vunnet flere prestisjefylte forfatterpriser for sine tidligere bøker som er utgitt på andre forlag. Vi på Forlaget Harlequin er stolte over å kunne tilby våre lesere en internasjonal forfattersuksess av så store proporsjoner!

Monroe, Lucy

Lucy Monroe solgte sin første bok til Harlequin i september 2002. Med den boken oppfylte hun en drøm hun hadde båret på i mange år: å få dele sine historier med lesere som elsker romantikk like høyt som hun selv gjør. Siden har hun solgt over tretti titler og ligget på bestselgerlistene både i USA og Storbritannia. Men det som har berørt henne mest, er alle leserbrevene hun har fått. Det viktigste målet for Lucy er å nå frem til leserne sine. Å få høre at hun har lykkes, er den beste belønningen for alle nettene hun har sittet oppe og skrevet til langt ut i de små timer.

Monroe, Mary Alice

Mary Alice Monroe bor på Isle of Palms i Sør-Carolina med sin mann og tre barn og et helt menasjeri av kjæledyr. Forfatterkarrieren begynte da hun ble tvunget til å holde sengen under et av svangerskapene. Mannen hennes ga henne skriveunderlag, papir og penn og oppfordret henne til å skrive den romanen hun hadde gått og fantasert om så lenge.

Moore, Margaret

Margaret Moore, som har vunnet flere priser, begynte karrieren som åtteåring da hun og en venn diktet opp historier om en vakker jomfru og en kjekk, misforstått tyv som kaltes ”Den røde sjeiken”. Helt siden den gang har hun hatt en viss svakhet for sjarmerende banditter. Uvitende om at hun fulgte skjebnens ønske, tok Margaret eksamen i engelsk litteratur ved University of Toronto. Margaret var marinelotte i Den kanadiske flåtereserven, og der lærte hun seg mange nye ferdigheter, blant annet å pusse sko og marsjere uten mål og mening. Etter at hun fikk utgitt sin første bok hos Harlequin i 1991, har Margaret skrevet en lang rekke historiske romaner. Hun bor i Toronto i Ontario.

Moreland, Peggy

Peggy Moreland fikk sin første bok utgitt i 1989. Hun er et naturtalent som forfatter og har en herlig sans for humor. Peggys målsetting er å skrive historier som leserne husker lenge etter at de har lagt fra seg boken. Peggys bøker ligger ofte på ulike bestselgerlister. Hun er født i Texas, der hun fremdeles bor med familien.

Morey, Trish

Australske Trish Morey har blant annet jobbet som revisor før hun ble forfatter. Hun bor i Cranberra, men har også besøkt Frankrike, Italia og Kreta, samt en rekke steder i England. Denne reise- og eventyrlysten gir henne stadig ny inspirasjon til nye historier. Ifølge Trish er sluttresultatet verd alt engasjement, besluttsomhet og mot som hun legger ned i hver bok. Det eneste som kan måle seg med det å være forfatter, er å være mor og å hoppe i fallskjerm.

Morgan, Sarah

Sarah Morgan er utdannet sykepleier og har hatt forskjellige jobber innen helsesektoren. Hun er gift med verdens kjekkeste forretningsmann, som fremdeles gjør henne mo i knærne. De har to sønner som de tilbringer mye tid sammen med. Men innimellom får hun tid for seg selv, og den tiden bruker hun til sin yndlingsbeskjeftigelse: å skrive kjærlighetsromaner. Sarah liker også godt å være ute i naturen og er en ivrig skiløper og friluftsmenneske. Hva hun enn gjør, har hun hodet fullt av nye karakterer, og hun er avhengig av en lykkelig slutt.

Morris, Julianna

Julianna Morris er nysgjerrig på alt og har blant annet interessert seg for historie, vitenskap, fotografering, antikviteter, reiser, turer, hagearbeid og science fiction. Hun mener at hun har humoristisk sans, selv om den kan virke snodig iblant, men den hjelper henne i hverdagen, spesielt når katten drar alle bøkene hennes ut på gulvet. Nå bruker hun nysgjerrigheten og humoren til å skrive og har alltid likt å lese og skrive om nye magiske opplevelser og steder.

Mortimer, Carole

Carole Mortimer begynte å skrive for Harlequin i 1979, og er nå en av våre aller mest populære britiske forfattere. Hun skriver tradisjonelle kjærlighetshistorier i en moderne setting med interessante karakterer. Carole bor sammen med mannen Peter på Isle of Man. De har fire sønner og en bearded collie som heter Merlyn. Hennes oppskrift på et lykkelig ekteskap er å være bestevenner og kjærester.

Myers, Cindi

I tillegg til å skrive morsomme og sensuelle romantiske historier, har Cindi Myers en sterk tro på kjærlighet ved første blikk, at man ikke kan stole på mennesker som ikke liker dyr og at Gud åpenbart har humor. Hun elsker god sjokolade og kald champagne, og når hun ikke skriver eller leser, kan man finne henne i hagen, på turstier eller i slalåmbakken. Hun bor i det naturskjønne området rundt Rocky Mountains i Colorado.

Napier, Susan

Susan Napier er tidligere journalist og manusforfatter. Interessen for romantikksjangeren ble vekket etter at hun ble mor til to sønner. Hun bor i Auckland på New Zealand med sin mann som er journalist. Selvfølgelig henter hun de fleste karaktertrekkene til heltene sine fra ektemannen. Og hvis hun skal gi et råd om hvordan man holder liv i romantikken i et forhold, så er det å ha tillit til partneren og en kullsviertro på kjærligheten. Ikke bare lidenskapen, men den typen hverdagskjærlighet som legger grunnen for varige forhold. Siden Susan liker å reise, synes hun det er veldig praktisk å ha familie mange steder i verden. Det å reise gir henne også kjærkommen inspirasjon til nye bøker.

Neggers, Carla

”Ingen er bedre når det gjelder romantisk spenning!”

Janet Evanovich

Carla Neggers begynte å skrive på heltid etter at hun hadde tatt avsluttende eksamen ved Boston University og jobbet en kort periode som kulturjournalist. Hun er nå en fremgangsrik forfatter med over femti romaner bak seg, hvorav flere har ligget på New York Times bestselgerliste. Hennes unike blanding av spenning og mellommenneskelige forhold er blitt hyllet av både kritikere og lesere.

I fritiden morer Carla seg med å reise, padle kajakk og vandre i naturen. Hun er gift og har to barn. Familien bor i Vermont, der de har pusset opp et hus i nærheten av den sjarmerende innsjøen Quechee Gorge.

Neil, Joanna

Joanna Neil har alltid elsket å lese, og selv om hun har erfaring fra yrker som sekretær, sykepleier og førskolelærer, var det forfatter hun bestemte seg for å bli. Hun bor i Leicestershire med sin mann, to barn, en livlig gul labrador og to fjollete cockerspanieler. I fritiden lager hun mat, syr og holder kurs i kreativ skriving for mennesker som vil utforske sine egne talenter.

Nelson, Rhonda

Rhonda Nelson er en bestselgende forfatter og har blitt nominert til en rekke priser i USA. Hun skriver for det meste sensuelle romantiske komedier. Hun er gift, har to barn, en svart labrador og en vakker bichon frisé som tasser i hælene på henne og ofte skakker på hodet i forundring over oppførselen hennes. Hun og familien har skapt seg et kaotisk, men lykkelig hjem i en liten by i Alabama. Hun beundrer våre tapre menn i uniform, men er i all hemmelighet småforelsket i en og annen banditt også.

Nichols, Mary

Mary Nichols er født i Singapore, men flyttet til England da hun var tre år. Hun har bodd mesteparten av livet i ulike deler av Norfolk og Suffolk. Hun har jobbet som radiograf, teknisk redaktør og vært sekretær ved en skole, men det er forfatteryrket hun liker aller best. Mary har tre voksne barn og fire barnebarn.

Nichols, Nadia

Nadia Nichols er mildt sagt hundegal og har en kennel med førti alaskian huskyer. Når hun ikke holder på med hundene, jobber Nadia på det familieeide pensjonatet i Maine. Forfatterkarrieren startet da Nadia som femåring solgte novellen Bjørnen til moren sin for tjuefem cent. Under oppveksten fortsatte hun å selge historier til moren sin for å kunne betale for alle ispinnene hun ville ha. Nå for tiden går inntektene fra bøkene til hundemat.

Novak, Brenda

”Vil du bytte plass med meg?” spør forfatteren Brenda Novak spøkefullt på websiden sin www.brendanovak.com.

”En forfatters liv er veldig glamorøst, så du må iallfall ikle deg joggedress og sokker. Eller bare undertøy, det funker også. Siden du ikke jobber for noen andre enn deg selv, forlater du sjelden hjemmet etter at du har fått de fem barna dine av gårde til skolen.” Glamorøst eller ei, faktum er at Brenda Novak har vunnet en rekke flotte priser for romanene sine i årenes løp. Hennes tips til den som vil bli forfatter, er å lese mye.

For hennes egen del var det ikke noe opplagt valg å bli forfatter. Det var en ubehagelig opplevelse som startet det hele – hun grep dagmammaen på fersk gjerning da hun dopet ned barna for å få dem til å sove! Det var da Brenda bestemte seg for at hun ville ha en jobb som hun kunne utføre hjemme. Det tok henne fem år å lære seg håndverket og skrive sin første roman, men hun har aldri angret på yrkesvalget.

Brenda og mannen Ted bor i Sacramento med sine fem barn. Når hun ikke skriver eller er sammen med familien, jobber hun som frivillig for en organisasjon som samler inn penger til diabetesforskning. Hun liker å reise og ser gjerne på sport. Selv sykler hun for å holde seg i form.

Oakley, Natasha

Allerede som liten ville Natasha Oakley bli forfatter. Hun leste så mye at hun knapt ville gå ut av døren. Men da hun var fjorten, oppdaget hun teateret – som snart ble hennes nye lidenskap – og hun begravde seg i Shakespeare, Ibsen og Tsjekhov. Hun utdannet seg siden innen teatervitenskap, og det var ikke før hennes femte barn sov hele natten igjennom at hun begynte å skrive. Men det første forsøket gikk ikke så bra: karakterene var visstnok fantastiske, men historien manglet handling. Men nå hadde hun fått blod på tann, og det neste manuset hun sendte inn til Harlequin ble antatt!

O’Brien, Anne

Anne O’Brien er født og oppvokst i Yorkshire. Hun underviste i historie før hun bestemte seg for å oppfylle en livslang drøm om å skrive romantiske historiske fortellinger. Hun har vunnet en rekke novellekonkurranser. Å jobbe i hagen, lage mat og male akvareller er noe av det hun bruker fritiden til. Hun bor med sin mann i et syttenhundretallshus i Wales.

O’Brien, Kathleen

Kathleen O’Brien har skrevet siden hun begynte på skolen. Det førte etter hvert til en jobb i avisbransjen, der hun med tiden ble tv-anmelder. Etter at hun flyttet til Florida, begynte Kathleen å skrive kjærlighetshistorier. I fritiden er hun sammen med familien og vennene. Hun elsker kjæledyr og blomster og lytter gjerne til Mozart og Elvis.

O’Keefe, Molly

Da Molly O’Keefe kom over noen romantikkbøker, visste hun straks at det var slike historier hun ville skrive. Hun elsker å utforske karakterenes reise mot en lykkelig slutt. Selv om Molly vokste opp i en forstad til Chicago, bosatte hun seg i Toronto med familien etter mange års reising jorden rundt.

Oldfield, Elizabeth

Elizabeth Oldfield begynte sin forfatterbane i tenårene, etter å ha tatt et brevkurs i kreativ skriving. Med tiden giftet hun seg med en gruveingeniør, fikk to barn, en datter og en sønn. Skrivingen la hun på hyllen for en stund. I fem år bodde familien i Singapore, på grunn av ektemannens arbeid. Der fikk Elizabeth øynene opp for kjærlighetsromaner og ble hektet. Nå bor de i London, og Elizabeth skriver på heltid. Hun reiser gjerne vidt omkring for å gjøre bakgrunnsundersøkelser til bøkene sine.

Oliver, Anne

Når hun ikke underviser, dykker Anne Oliver gjerne ned i en tykk roman. Hun har som regel en eske Kleenex i nærheten, siden de beste bøkene alltid lokker frem alskens følelser. For åtte år siden begynte hun å skrive egne bøker. Først eventyrromaner og siden romaner om mellommenneskelige forhold. Hun anser det som et stort privilegium å få dele karakterenes skjebne med lesere verden over. Anne bor i Adelaide i Australia og har to voksne barn.

O’Neill, Margaret

Margaret O’Neill begynte å skrive allerede som fireåring og var ferdig utdannet sykepleier som tjueåring. Hun og ektemannen har to barn, og sammen har de drevet flere private sykehus. Nå er Margaret enke og pensjonist og bor i Sussex, men hun har fremdeles kontakt med mennesker i helsesektoren.

O’Reilly, Kathleen

Kathleen O’Reillys karriere som forfatter holdt på å få en brå slutt da hennes første kjærlighetsfortelling ble lest opp for hele klassen. Da var hun elleve. Det tok over tjue år før hun kom over forlegenheten og begynte å skrive igjen. Hun bor i Austin i Texas med sin familie.

Orwig, Sara

Sara Orwig bor i Oklahoma. Hun har en tålmodig mann som er med på forskningsreiser til storbyer så vel som gamle fort. Hun samler på historiebøker om Det ville vesten. Med en universitetsgrad i engelsk, har Sara skrevet alt fra historiske romaner til moderne kjærlighetsromaner. Bøker er elskede skatter som fører Sara til magiske verdener, og hun elsker både å lese og å skrive.

Palmer, Diana

Diana Palmer er en meget flittig forfatter av kjærlighetsromaner. Hun begynte å jobbe som avisjournalist og lærte seg å skrive kjapt og arbeide med korte tidsfrister. Nå skriver hun i gjennomsnitt en bok på to måneder. Diana er ikke bare rask til å skrive. En uke etter at hun møtte sin vordende mann, var de gift. Det var som hentet rett ut av en av bøkene mine, sier hun.

Peterson, Ann Voss

Helt siden hun var en liten jente som lagde sine egne bøker av tegnepapir, har Ann Voss Peterson drømt om å skrive. Da hun valgte hovedfag ved universitetet i Wisconsin, var kreativ skriving det eneste mulige valget. Men som levebrød var det ikke særlig nyttig. Ann jobbet med alt mulig fra korrekturlesing til hestestell, men hun sluttet aldri med å skrive den typen fortellinger hun liker best; spenningsromaner med sterke innslag av romantikk. Hun bor utenfor Madison i Wisconsin med sin mann, sønn, en border collie og en hest.

Phillips, Carly

Carly Phillips er den første forfatteren av kjærlighetsromaner som er blitt nevnt i et bokprogram på tv. Hun har derfor hendene fulle med å skrive og reklamere for bøkene sine. Hun bor med familien i Purchase i New York.

Phillips, Tori

Etter at hun hadde tatt eksamen i drama ved universitetet i San Diego, jobbet Tori Phillips på MGM Studios. Hun medvirket i en rekke musikaler og hadde en rolle i Den store Gatsby. I tillegg skriver og regisserer hun. Teaterstykkene hennes og diktene har hatt stor suksess i USA og Canada, og hun har regissert over tjue Shakespeare-oppsetninger.

Pickart, Joan Elliot

I tillegg til å skrive bøker, sørger Joan Elliot Pickart alltid for at hun har en ulest stabel av dem liggende i bokhyllen. Hun fikk sin første bok utgitt på Harlequin i Sverige i 1988 – da under navnet Robin Elliot. Hun bor sammen med sin adopterte datter fra Kina i et naturskjønt område i Arizona.

Pinter, Jason

Når Jason Pinter ikke skriver, jobber han som forlagsredaktør. Han bor i New York med sin kone Susan. Pinter er medlem av International Thriller Writers of America og var med på å stifte Killer Year, en organisasjon for thrillerforfattere. Han første thriller Jaget, der han introduserte karakteren Henry Parker, en ung, geskjeftig journalist, ble mottatt med stor entusiasme av kritikere og lesere. Blant Pinters egne favoritter finner vi Dennis Lehane, Halan Coben, Michael Connelly, Margaret Atwood, Stephen King, Joseph Heller, Raymond Carver og Dashiell Hammett.

Porter, Jane

Jane Porter vokste opp med kjærlighetsromaner og leste dem under dynen om kveldene så moren ikke skulle oppdage det. Jane tilbrakte mange av sine skoleår utenlands og lærte om andre kulturer. Nå har hun bosatt seg i det naturskjønne Seattle i Washington med sin kjekke mann og to sønner.

Preston, Marcia

Marcia Preston vokste opp som datter av en kornbonde i Oklahoma. Hun er jordnær og har en spesiell kjærlighet til naturen og vidstrakte sletter. Hun fyller historiene sine med spenning, følelser og psykologiske effekter. Hun har tidligere vært lærer og har også jobbet med PR. Hun bor fremdeles i Oklahoma, nå med sin egen familie, og fritidsinteressene er fuglekikking og hagearbeid – når hun ikke må gjemme seg for tornadoer.

Quinn, Tara Taylor

Tara Taylor Quinns interesse for kjærlighetsromaner ble vekket da hun som fjortenåring leste sin første roman fra Harlequin. Forholdet ble enda sterkere da hun ble kastet ut fra maskinskrivingstimen fordi hun hadde smuglest en roman i timen. Hun leste slutten på boken på forværelset til rektor. Etter det måtte hun la romantikkbøkene ligge hjemme. Men hun ble flink til å skrive på maskin, noe hun er evig takknemlig for nå som hun selv er forfatter! Hun har skrevet over førti bøker, som er blitt oversatt og gitt ut på tjue språk. Totalt er romanene hennes solgt i over fire millioner eksemplarer, og hun er praktisk talt blitt overøst med priser. Når hun ikke skriver, eller foreleser om forfatterskapet sitt, liker hun å reise og være sammen med venner.

Radley, Tessa

Tessa Radley elsker å reise, lese og observere omgivelsene og menneskene rundt seg. Da hun var ung, ville hun bli utenrikskorrespondent, men etter at hun tok sin universitetseksamen og giftet seg, ble hun mer og mer interessert i jus, og det endte med at hun videreutdannet seg til advokat. Under en seks måneder lang reise gjennom Australia sammen med familien, gjenoppdaget hun skrivelysten, og livet som forfatter passer henne utmerket. Å reise og utforske verden og ulike mennesker kan ses på som research, og hun kan sitte og gruble og fantasere hele dagen. Når hun ikke skriver eller er ute og reiser, er hun sammen med mannen, sine to sønner og sine mange venner.

Ranstrom, Gail

Gail Ranstrom er født og oppvokst i Montana, og tilbrakte de lange vintrene i ungdommen med å lese bøker som førte henne til eksotiske steder og interessante epoker. Denne kjærligheten til ”den indre reisen” førte etter hvert til at hun begynte å skrive selv. Hun har tre barn som er hennes store glede i livet. Hun bor i California med sine to hunder, og familien hennes er spredt ut på flere forskjellige steder – fra Alaska til Florida.

Rawlins, Debbi

Etter å ha flyttet rundt en del har Debbi Rawlins, som opprinnelig er fra Hawaii, endelig slått seg ned i Las Vegas i Nevada. Hjemmet hennes har blitt et slags tilfluktssted for forfattere fra hele landet, og gjesterommene hennes står sjelden tomme. Og en som kom på besøk for flere år siden, bor der fremdeles …

Raye, Kimberly

Kimberly Raye mener at det er en stor fordel at hun er en uforbederlig romantiker. Romanene hennes er sensuelle, spennende og humoristiske. Hun bor sammen med familien i Texas’ fjellandskap og liker – i tillegg til å lese – sjokolade, sjokolade, Dr. Pepper og … sjokolade.

Reese, Cynthia

Cynthia Reese bor i Georgia sammen med sin mann og datter, to hunder, tre katter og en flokk villkatter som kommer for å spise frokost på terrassen. Hun har skrevet siden hun var en neve stor og lest like lenge. Hun jobbet tidligere som journalist, lærer og lektor i engelsk. Fritidsinteressene består av matlaging, reiser og fotografering.

Reid, Michelle

Michelle Reid vokste opp i utkanten av Manchester. Hun var yngst i en livlig søskenflokk på fem. Nå bor hun i det vakre grevskapet Cheshire med sin mann og to voksne døtre. Michelle elsker å lese, se på ballett og å spille tennis. Men hun hater å lage mat og å vaske. Det verste hun vet er å stryke! Søvn klarer hun seg fint uten, og hun skriver best grytidlig om morgenen.

Rice, Heidi

Heidi Rice er oppvokst i London, der hun fremdeles bor. Men iblant forlater hun familien og stikker av gårde til USA med en venninne for å utforske alle de spennende stedene som gir henne inspirasjon til nye historier. Hun elsker å gå på kino og hadde en drømmejobb som filmanmelder for en britisk avis en stund, men ble lei av det og begynte å skrive kjærlighetsromaner i stedet. Heidi liker fremdeles å se film, spesielt når Johnny Depp står på rollelisten.

Richards, Emilie

Etter debuten i 1983 har Emilie Richards hatt enorm suksess som forfatter. Historiene hennes kjennetegnes av sammensatte karakterer og en inngående beskrivelse av familiebånd og aktuelle samfunnsspørsmål. Richards er mor til fire barn og har bakgrunn som familierådgiver, så det er ikke rart at hun er litt av en ekspert på mellommenneskelige forhold. Hun bor med sin mann i Virginia i USA.

Richmond, Emma

Emma Richmond bor i Kent med sin mann, tre døtre og en hund. Hun har hatt forskjellige yrker, blant annet sekretær. Men nå skriver Emma på heltid. Og hun mener at det å skrive er essensielt for at hun skal ha det bra.

Roberts, Alison

Alison Roberts er født på New Zealand, men vokste opp i London og i Washington D.C. Hun begynte yrkeskarrieren som barneskolelærer. Med en far som er lege, en mor som er sykepleier og en ektemann som er kirurg, har hun fått en stor interesse for den medisinske verdenen. Ektemannens jobb førte dem til Glasgow i Skottland, der de bodde i to år. Det var det perfekte miljøet for Alison til å begynne å skrive. Nå bor de i Christchurch på New Zealand med sin datter og sine mange dyr.

Roberts, Nora

Noras vei til forfatteryrket:

Nora Roberts har alltid følt trang til å uttrykke seg kreativt. Hun forsøkte seg på hagearbeid, konservere frukt og grønnsaker, sy klær, strikke og hekle. Men ingenting føltes helt riktig. ”Det var da jeg hadde laget to hengekøyer i makramé at jeg forsto at jeg trengte hjelp”, innrømmer hun spøkefullt.

Hjelpen kom i form av en snøstorm i februar 1979. Innesnødd hjemme med barna i en hel uke, ble hun til slutt lei av selskapsleker. Tiden med barna var fin den, men hun trengte litt voksentid også. Hun begynte å skrive ned en historie som hun lenge hadde hatt i hodet. Det var da brikkene falt på plass. Endelig hadde hun funnet sitt kall!

Biografi:

Nora Roberts er født i Maryland i USA. Hun er yngst av fem søsken. Etter skoletiden, inkludert noen år på katolsk skole med nonner som lærere, giftet hun seg, og familien bosatte seg i Keedysville i Maryland.

Hun var en kort periode ansatt som advokatsekretær, men det at hun kunne skrive raskt, gjorde ikke opp for alle stavefeilene. Nora innså snart at sekretæryrket ikke var noe for henne. Siden hun likte å lese Harlequinromaner, bestemte hun seg for at det var hennes nisje da hun selv begynte å skrive. Etter noen refusjoner fikk hun sin første roman utgitt i 1981. Det var begynnelsen på en meget fremgangsrik forfatterkarriere.

Noen år senere traff hun sin andre ektemann – han var håndverkeren hun hadde hyrt inn for å bygge bokhyller. Siden den gang har paret skapt et hjem de elsker, reist jorden rundt og åpnet en bokhandel sammen.

Nora er nå en elsket og populær forfatter som har fått en lang rekke priser for bøkene sine. Romanene hennes ligger stadig på toppen av bestselgerlistene.

Visste du at …

 • i 2006 fantes det mer enn 294 millioner trykte eksemplarer av Nora Roberts bøker.
 • i løpet av de siste tjuefem årene er det blitt solgt tjueen bøker av Nora Roberts hvert minutt.
 • hvis man la alle Nora Roberts bøker etter hverandre, ville de strekke seg fra Los Angeles til New York – ti ganger.

Roberts, Sheila

  Sheila Roberts bor ved en sjø i nordvestre USA. Hun er lykkelig gift og har tre barn. Hun har skrevet bøker siden 1989, men fikk tid til mye annet før det – blant annet spilte hun i et band, og hun drev sitt eget «syngende-telegram-firma». Sheilas bestselgerromaner har fått mange lovord, og hun elsker å skrive om familie, venner og sjokolade.

  Rock, Joanne

  Bestselgerforfatteren Joanne Rock er så glad i å skrive romaner for Harlequin at hun skriver både for Passion og Historisk. Joanna har en universitetsgrad fra universitetet i Louisville, og hun har jobbet med markedsføring innen tv, som pressetalskvinne, lektor, skuespiller og modell. Hun har oppdaget at all denne yrkesmessige vinglingen ikke skyldtes rastløshet, men at det egentlig var research for bøkene hun siden skulle skrive. Nå bor hun med mann og tre sønner i fjellområdet Adirondack. Der tilbringer hun sine dager med å skrive bøker med en lykkelig slutt.

  Roe, Paula

  For Paula var det bare ett yrke som kunne komme på tale, og det var å bli forfatter. Hun bare må skrive. Selv om det tok lang tid å få sitt første manuskript antatt, gikk drømmen omsider i oppfyllelse. Paula omgås ofte andre forfattere, og nå og da samarbeider de og skriver hver sin del i en miniserie.

  Rolofson, Kristine

  Kristine Rolofson er en fascinerende kvinne som stadig er opptatt. Hun har seks barn! Født og oppvokst på Rhode Island, bor hun nå med familien i samme by som hun vokste opp i. I begynnelsen av forfatterkarrieren kombinerte Kristine skrivingen med jobber som servitør, syerske og sekretær. I dag er hun forfatter på heltid og har gitt ut over tjue bøker. Et tema hun stadig vender tilbake til, er familieliv.

  Rolls, Elizabeth

  Elizabeth Rolls er født i Kent, men flyttet til Melbourne i Australia da hun var drøyt ett år gammel. Som barn tilbrakte hun flere år i Papua Ny Guinea der faren tjenestegjorde som offiser. Etter å ha undervist i musikk i noen år, flyttet hun til Sydney for å ta en universitetseksamen i musikkvitenskap ved universitetet i New South Wales. Da hun var ferdig med avhandlingen, oppdaget Elizabeth at det var så gøy å skrive at hun ville fortsette med det. Nå bor hun i et kaotisk hjem i Melbourne med mann, to små barn, to katter og to hunder.

  Rose, Emilie

  Emilie Rose bor i Nord-Carolina med sin ungdomskjærlighet og fire sønner. Hennes forkjærlighet for romantisk litteratur skjøt fart da hun var tolv år gammel og moren forsøkte å gjemme bøkene sine under sofaputene hver gang Emilie kom inn i rommet. Gjennom hele oppveksten har Emilie vært en skikkelig hestejente. Under baseballsesongen følger hun engasjert sønnenes lag, og sitter for det meste på tribunen for å se noen av dem spille. I fritiden liker hun å sy lappetepper og lage mat. Favorittprogrammet på tv er sykehusserier og legedokumentarer på Discovery og CSI. Hun er også glad i countrymusikk og synes at nesten hver låt inneholder en hel bok.

  Rose, M.J.

  M.J. Rose er en bestselgende forfatter som også er innlemmet i ulike antologier, blant annet i en av Oprah Winfrey. Men veien til suksess var krokete. Hennes første manus ble refusert gang på gang av de store forlagene, selv om hun visste at romanen var god. Til slutt valgte hun å legge ut manuset på en webside, og snart hadde hun solgt over 2500 eksemplarer! I dag har hun en stor leserskare verden over. Hun bor i Connecticut med ektemannen som er komponist og hunden Winka.

  Rosemoor, Patricia

  Patricia Rosemoor er rede til å gjøre hva som helst for å finne nye eksotiske, men troverdige omgivelser for historiene sine. Hun har skrevet samtidsromaner og også historiske og paranormale romantikkhistorier, men har alltid likt spenningssjangeren best. Patricia har vunnet mange priser, blant annet for sine Spenning-bøker, og hun skriver også mer erotiske thrillere.

  Ross, Kathryn

  Kathryn Ross er født i Zambia. Hun fikk sin utdannelse i Irland og England, og nå bor hun i Lancashire. Hun er kosmetolog, men å skrive er hennes store glede. Da hun var liten, skrev Kathryn eventyr, og som den romantiske Skytten hun er, elsker hun å reise til eksotiske steder.

  Roszel, Renee

  Renee Roszels forfatterbane begynte tidlig, men det store gjennombruddet kom først da hun begynte å skrive kjærlighetsromaner. Når Renee ikke skriver, trener hun aereboic og er også instruktør. Hvis jeg ikke hadde vært så glad i sjokolade, ville jeg kanskje sett ut som en aerobicinstruktør også, ler Renee.

  Rowell, Patricia Frances

  Patricia Frances Rowell bor i Louisiana med sin mann Johnny i et hus de selv har bygd. Der får de ofte besøk av sine sju barn, svigerdøtre og svigersønner, samt åtte barnebarn. Dessuten nyter de å være ute i naturen. Patricia har deltatt i, og fått gode plasseringer, i flere forfatterkonkurranser.

  Sala, Sharon

  Sharon Sala er datter av en bonde. Hennes livlige fantasi gjorde ensomheten til noe hun satte stor pris på. Som den uforbederlige drømmeren hun var, lengtet Sharon etter å få la andre ta del i fantasiene sine. Det var en familietragedie som fikk henne til å innse at livet er for kort til at man ikke skal forsøke å oppnå sine drømmers mål. For Sharon var det å bli forfatter. Bøkene hennes kjennetegnes av en variasjon av kontroversielle emner som alltid er dyktig og følsomt beskrevet. Med sine prisbelønte romaner har hun fanget hjertet til utallige lesere. Hun gir også ut bøker under psevdonymet Dinah McCall.

  Salonen, Debra

  Debra Salonens foreldre eide et drosjeselskap, så det var naturlig for henne å ha ekstrajobb som drosjesjåfør. Bak rattet traff hun en mengde interessante personer som alle hadde noe å fortelle. I 1987 begynte Debra å jobbe som journalist, men da hun mistet jobben, ble hun oppfordret av mannen sin til å skrive en roman mens han tok seg av det å tjene penger. Til gjengjeld måtte hun ta seg av regnskapene til byggfirmaet hans.

  Sanderson, Gill

  Gill Sanderson, alias Roger Sanderson, begynte som et samarbeid mellom et ektepar. Først skapte Gill handling, karakterer og bakgrunn og ba Roger hjelpe til med skrivingen. Men jobben hennes ble mer og mer tidkrevende, så han overtok alt arbeidet med boken. Og han elsker det! Roger har skrevet mange bøker for Harlequin. Inspirasjon til historiene får han av sine tre barn. Helen er jordmor, Adam sykepleier og Mark overlege i onkologi. Hverdagene brukes til jobb, og i helgene går Roger lange turer i nasjonalparken Lake District i Wales.

  Sands, Charlene

  Charlene Sands er oppvokst med en far som hadde meget livlig fantasi og mer enn gjerne krydret fortellingene sine med dramatikk. Derfor var ikke det ikke så rart at Charlene selv begynte å skrive. Bøkene hennes kjennetegnes av at romantikken går som en rød tråd gjennom hele historien. Og man kan være sikker på at det blir en lykkelig slutt. Hun bor i Orange County i California.

  Sellers, Alexandra

  Alexandra Sellers er født i Canada. Hun forelsket seg i London da hun reiste dit for å studere på Royal Academy of Dramatic Art. I dag er hun gift med en engelskmann, og paret bor i Hampstead Heath. De deler hus med Monsieur, som hoppet inn gjennom vinduet en dag og flyttet inn – slik katter gjør. I tillegg til at hun skriver egne kjærlighetshistorier, holder hun også kurs i hvordan man skriver kjærlighetsromaner.

  Shalvis, Jill

  Jill Shalvis får mye hjelp fra familien i sitt forfatterskap. De vil stadig fortelle om alt som har hendt dem, og er en utømmelig kilde til inspirasjon. De bor sammen med en mengde kjæledyr av alle slag nær Lake Tahoe i USA.  Når hun ikke skriver, måker Jill snø, står på ski og maler.

  Sharpe, Alice

  Alice Sharpe har alltid sett på seg selv som forfatter. Hun har gått fra å skrive familieaviser, dagbøker, dikt og noveller til skuespill. Men selv om hun ikke hadde den rette utdannelsen, kompenserte hun det med drivkraft og besluttsomhet da hun satte seg ned for å skrive en hel bok. Alice forsøker å kombinere humor og romantikk i alle bøkene sine og får støtte av sin herlige familie i Brownsville i Oregon.

  Sharpe, Isabel

  Isabel Sharpe har en bakgrunn i musikkbransjen og har utdannelse innen sang. Hun bor i Wisconsin og deler tiden mellom familien, skrivingen, lesing og matlaging. Hun trener en del også for å kunne spise all den gode maten hun lager.

  Shaw, Francesca

  Francesca Shaw er ikke én forfatter, men to som skriver sammen under samme navn. De jobber begge som bibliotekarer i Hertfordshire og bor nær hverandre i Bedfordshire. De skrev sin første roman under et tre på en vingård i Frankrike. Siden den gang har de fått mange romaner utgitt, men det er først nå de har begynt å skrive historiske fortellinger. De deler de samme interessene – reising, god mat, lesing og selvfølgelig å skrive.

  Shelton, Helen

  Helen Shelton er født og oppvokst på New Zealand, men har bodd og jobbet i Storbritannia og reist verden rundt. Hun er gift med en australier som hun traff på en safari i Afrika, og flyttet sammen med ham til Sydney, der de har tenkt å bli boende – iallfall en stund. Helen har alltid vært en ivrig leser og forfatter, og hun finner inspirasjon til bøkene sine i alt hun har opplevd som lege på sykehus verden over.

  Simmons, Deborah

  Deborah Simmons innledet sin yrkeskarriere som avisjournalist. Da hun fikk sitt første barn, gikk hun over til å skrive noveller og føljetonger. Deborah har alltid hatt en forkjærlighet for historiske fortellinger, og det fikk henne til å skrive sin første roman som ble utgitt i 1989. Hun bor med sin mann, to barn og to katter og en hund på landet i Ohio. Der deler hun tiden mellom familien og skrivingen.

  Sinclair, Flora

  Flora Sinclair er født og oppvokst utenfor London. Hun studerte psykologi på et universitet nord i England, men flyttet tilbake til London for å jobbe på et sykehus der. Nå bor hun i Skottland, der hun pendler mellom Glasgow og en avsidesliggende øy i Hebridene.

  Singh, Nalini

  Nalini Singh har alltid ønsket å bli forfatter. På veien mot sine drømmers mål har hun skaffet seg utdanning innen humanoria og også jus. Etter en kort tid som jurist, solgte hun rettighetene til sin første bok, og da var det ingen vei tilbake. Nå ser hun frem til et liv som forfatter, gjerne krydret med så mange reiser som mulig.

  Smith, Taylor

  Taylor Smith kommer opprinnelig fra Winnipeg i Canada, men hun har bodd, jobbet og reist i Europa og Afrika. Taylor har en universitetsgrad i statsvitenskap og har tjenestegjort som rådgiver i det canadiske utenriksdepartementet. Tre år som diplomat i Øst-Afrika ga henne en varig kjærlighet til savannen, og hun lærte seg å konversere på swahili. Taylor Smith trekker veksler på sine egne erfaringer når hun skaper engasjerende og spennende romaner om skandaler og intriger. Hun bor i California med sin mann og to døtre, og er nå forfatter på heltid.

  Spencer, Catherine

  Catherine Spencer jobbet tidligere som engelsklærer, men bestemte seg for å skrive kjærlighetsromaner etter at hun tilfeldigvis fikk høre en diskusjon om Harlequin. Forfatterkarrieren skjøt raskt fart, og hennes første bok kom ut i 1984. Catherine flyttet fra England til Canada for tretti år siden og bor i Vancouver. Hun er gift og har fire voksne barn, tre hunder og en katt. I fritiden spiller Catherine piano, samler på antikviteter og dyrker frem tropiske busker.

  Spindler, Erica

  Thrillerdronningen

  Erica Spindler sier selv at hun kan takke det kompliserte forholdet mellom mennesker for sin suksess. Bøkene hennes er spekket av spenning, dramatikk og uventede vendinger, noe som har ført til at bøkene hennes blir utgitt i tjuefem land og at de stadig ligger på bestselgerlistene, blant annet New York Times liste.

  Spindler vokste opp i Illinois i USA. Hun hadde tatt sikte på en karriere som kunstner, men i 1982, da hun lå til sengs med en kraftig forkjølelse, fant hun frem en kjærlighetsroman og begynte å lese. Det tok ikke lang tid før hun hadde skrevet en selv. Noen år senere tok hun skrittet fra romantikk til spenning. Hun har mottatt en rekke priser for bøkene sine, blant annet fikk hun i 1999 Publishers Weeklys Listen Up Award for beste lydbok i 1998.

  Stacy, Judith

  Judith Stacy tok forfatteryrket som en personlig utfordring og oppdaget at hun ved å skive fikk utløp for ideene sine. Hun valgte å skrive historiske romaner fordi hun er spesielt glad i den gode, gamle tiden. Judith har vært gift med sin ungdomskjærlighet i over tjue år og har to døtre. Når hun ikke skriver, går hun på museer og i antikvitetsforretninger og samler inspirasjon til nye historiske eventyr.

  St. Claire, Roxanne

  Roxanne St. Claire begynte å skrive kjærlighetsromaner i 1999 etter å ha jobbet med PR og markedsføring i nesten tjue år. Beslutningen om å gi avkall på forretningslivet til fordel for skrivingen, mener hun er blant det beste hun har gjort. Hun er gift med sin egen kjekke helt og har to barn. Roxanne skriver romantiske spenningsromaner og moderne kjærlighetsromaner. Hun har fått flere utmerkelser for bøkene sine.

  Steele, Jessica

  Jessica Steele bor i en idyllisk landsby i Worcestershire med sin mann Peter. Livet deres styres av en sjarmerende staffordshire bullterrier som heter Florence. Det var Peter som mente at Jessica skulle begynne å skrive bøker, og han oppmuntret henne da hun møtte motgang, men til slutt fikk hun sin første bok utgitt. Jessica gjør alltid grundig reserach og har reist over hele verden for å samle fakta til historiene sine. Hun er så takknemlig for at Peter støtter henne i arbeidet og alle reisene.

  Stephens, Susan

  Egentlig ville Susan Stephens bli operasanger, og hun innledet karrieren i Manchester. Hun og familien bodde en periode på Malta, men ble tvunget til å flytte tilbake til England da datteren fikk astma. Det fikk Susan til å skrive en bok om livet som forelder til barn med astma. Romantiske historier begynte Susan å skrive etter at hun hadde vunnet en dag med den store romantikkforfatteren Penny Jordan.

  Stevens, Amanda

  Amanda Stevens oppvekst var rik på tradisjoner. På kalde vinterkvelder foran den knitrende peisen ble det fortalt spøkelseshistorier som var blitt muntlig overlevert fra tidligere generasjoner. Dette kan være grunnen til at hun nå er blitt veldig dyktig til å skrive spenningsfylte romantiske historier. Hun bor med familien i Houston i Texas.

  Stone, Lyn

  Etter å ha skildret historiske hendelser på lerretet med pensel, besluttet Lyn Stone seg for å skrive om dem. Lyn er en ivrig leser, og hun sier: ”Da jeg var tretten, forelsket jeg meg i Brontës Heathcliff og forvandlet meg til Catherine. Året etter falt jeg for Rhett og ble til Scarlett i fantasien. Senere falt jeg hodestups for mannen jeg har kjent nesten hele livet og ble endelig meg selv.” Etter å ha bodd en stund i Europa, er nå Lyn og mannen bosatt i et hus av laftet tømmer nord i Alabama.

  Sullivan, Maxine

  Maxine Sullivan kan takke moren sin for sin livslange kjærlighet til romantiske historier. Det virket naturlig at Maxine skulle skrive sine egne romaner, både for sin egen og andres fornøyelse. Maxine bor i Melbourne i Australia, men hun reiser gjerne til andre land som New Zealand, England og USA. Mannen hennes har en jobb som har gitt dem innblikk i landlivets mangfold. De har blant annet bodd i Darwin, i den tropiske delen. Hun er gift med Geoff, som i årenes løp har vist seg sin heltestatus verdig. De har to sønner og har tatt til seg mange forskjellige dyr.

  Summers, Cara

  I tenårene drømte Cara Summers om å bli musikalartist, men i stedet ble hun lærer – før hun til slutt fant sin plass som forfatter. Nå for tiden kombinerer hun skrivingen med lærerjobber på to universiteter. I tillegg til å ta seg av familien, er lesing, løping og inlineskøyting noe hun gjerne driver med i hjembyen Dewitt i New York.

  Taylor, Jennifer

  Jennifer Taylor har lenge skrevet for Harlequin og foretrekker å skrive Legeromaner. Som tidligere bibliotekar setter Jennifer pris på de grundige bakgrunnsundersøkelsene som må til før hun begynner på en ny bok. Hun liker også muligheten å få skape en rekke nye, herlige karakterer. Når hun ikke skriver, liker Jennifer å lese, reise og gå lange turer med hunden. Hun bor i England med mann og barn.

  Teller, Joseph

  Joseph Teller er født og oppvokst i New York. Han er utdannet ved College of Wooster i Ohio og University of Michigan Law School. Han flyttet tilbake til New York for å jobbe på Federal Bureau of Narcotics. Senere ble han forsvarsadvokat. Han har forsvart alt fra narkotikalangere til massemordere. For et par år siden bestemte Teller seg for å si opp jobben og begynne å skrive kriminalromaner. Han bor like utenfor New York City med sin kone Sandy.

  I 2010 kom Tellers bøker om den egensindige forsvarsadvokaten ”Jaywalker” ut på norsk.

  Thayne, RaeAnne

  RaeAnne Thayne har alltid likt å lese, men det var først etter at hun hadde tatt eksamen i journalistikk og jobbet som reporter og redaktør en stund, at hun begynte å skrive skjønnlitteratur på alvor. Hun elsker romantikkbøker, og den første romanen kom ut i 1995. Siden har hun skrevet over førti bøker. Nå skriver hun på heltid fra hjemmet sitt i det vakre fjellandskapet i Utah.

  Thomas, Jodi

  Jodi Thomas er utdannet familieterapeut, noe hun har stor nytte av i sin nye karriere som forfatter. Det var tanken på å forlate den virkelige verden og stige inn i den fiktive som lokket henne til å begynne å skrive romaner. Hennes thriller Okänd väg klatret hele veien til sekstende plass på New York Times bestselgerlliste.

  Jodi Thomas bor i Texas. Hun foreleser på West Texas A&M University, en jobb som gir henne muligheten til å følge unge skribenters utvikling. ”Min dør er alltid åpen for studentene på formiddagen”, skriver hun på hjemmesiden sin. ”De stikker innom og vil prate om hvordan det er å være forfatter. Da jeg var liten, var det ikke ansett som et yrke. Alle voksne jeg kjente hadde vanlige jobber. Jeg håper at studentene mine vil se på forfatteryrket som et alternativ. Det er spesielt viktig nå for tiden fordi kunstfag får stadig mindre plass på timeplanen.”

  Thomason, Cynthia

  Cynthia Thomason er utdannet lærer i engelsk, men etter at sønnen ble født, åpnet hun og mannen et auksjonsfirma i Florida. Da sønnen begynte på skolen, begynte Cynthia å skrive, og etter noen mislykkede forsøk kunne hun kalle seg forfatter. Cynthia elsker å reise i USA og besøke stedene hun skriver om. Sønnen går nå på college, men de har en bortskjemt, men søt jack russel-terrier og en enda mer bortskjemt, gammel katt hjemme.

  Thompson, Vicki Lewis

  Vicki Lewis Thompson tror fullt og fast at det er kjærligheten som får verden til å gå rundt, og at det å le gjør livet verdt å leve.

  Thornton, Claire

  Claire Thornton vokste opp i Sussex i England. En familielegende forteller at forfedrene i området var smuglere. Hun var en sjenert liten jente, og syntes det var spennende å være i slekt med djerve eventyrere – som sannsynligvis ikke var det minste sjenerte! Hun studerte historie ved universitetet i York og oppdaget at smuglere ofte var brutale menn som bare var ute etter penger. Det var en skuffelse, men hun tror fremdeles på – og skiver om – romantiske og noble helter fra en forgangen tid.

  Todd, Caron

  Det var en familieferie i Albertas steinørken som fikk Caron Todd til å skrive sin første bok. Hun har tidligere jobbet som sykepleier og bibliotekar, men har vært interessert i å skrive siden barndommen. Faren hennes var journalist, og huset var fullt av bøker. Caron er født i Frankrike, men bor nå med familien i Manitoba i Canada.

  Walker, Kate

  Kate Walker jobbet en stund som barnebibliotekar, men etter at sønnen ble født, begynte hun å skrive. Det hadde gitt henne mye glede allerede som barn. Når hun ikke jobber, er hun sammen med familien, de tre kattene og bruker tid på hobbyene sine – brodering, antikviteter, film og teater og selvfølgelig lesing.

  Wallis, Claire

  Claire Wallis har skrevet hundrevis avisartikler de siste ti årene, med naturvitenskap som hovedtema. Selv om faktatekster alltid kommer til å være hennes første kjærlighet, så har skjønnlitteraturen sneket seg inn, fanget henne i sitt nett og blitt hennes ekte kjærlighet. Som et resultat av dette har Claires forfatterkarriere foretatt en brå U-sving, og i stedet for steiner, vekster, insekter og mikroorganismer, lar hun nå menneskelige karakterer få hovedrollen.
     Claire har tidligere jobbet ved et kalksteinsbrudd, solgt grønnsaker på et marked, stått i kassen i en lavprisbutikk og overbevist nybakte mødre om at de  fornye abonnementet på et foreldremagasin for at barna deres skal overleve. Hun bor i Pennsylvania sammen med sin fantastiske ektemann og deres sønn.

  Warren, Nancy

  Nancy Warren har studert engelsk litteratur og skriver sexy og humoristiske romaner. Hun bor på nordvestkysten av USA og tilbringer dagene med å dagdrømme om menn og kvinner som er mye mer eventyrlystne enn hun er. Når Nancy ikke skriver, kan man finne henne på tur med hunden eller på yogamatten.

  Way, Margaret

  Margaret Way trives veldig godt med jobben sin, og hun jobber mye. Men hun liker også å tilbringe helgene på stranden sammen med familien, finne nye gallerier og auksjoner og elsker å drikke champagne – en drikk man alltid kan finne en god anledning til å nyte. Margaret er født og oppvokst i Brisbane i Australia, og bor nå ved Moreton Bay.

  Wayne, Joanna

  Joanna Wayne er født og oppvokst i Shreveport i Louisiana og tok sin eksamen ved universitetet der. Hun flyttet til New Orleans i 1984 og oppdaget at blandingen av musikk, historie, mat og lesing ble en naturlig inspirasjon til å skrive. Mange utgitte bøker senere har Joanna skapt seg et navn som forfatter. Hun er en populær foreleser på forfatterkonferanser, og har undervist i kunsten å skrive ved University of New Orleans Metropolitan College. Hun bor med sin mann seks mil nord for Houston i Texas.

  Weaver, Carrie

  Det var morens godnatthistorier som fikk Carrie Weaver til å begynne å skrive historier med høy trivselsfaktor. Nå for tiden skriver hun historier med realistiske karakterer, sterke følelser og en lykkelig slutt. Hun er omgitt av en ganske kaotisk familie i Arizona, men hun smyger seg ofte bort for å få en stund for seg selv med litt sjokolade og en god bok.

  Webb, Debra

  Debra Webb er født i Alabama i USA. Foreldrene lærte henne at alt er mulig hvis man bare har viljen. Hun begynte å skrive historier allerede som niåring. Hun giftet seg med drømmeprinsen og forsøkte seg på forskjellige yrker, blant annet som støvsugerselger, fabrikkarbeider, barnepleier, hjelpepleier og ekspeditør. Da mannen hennes vervet seg, flyttet paret til Berlin, og Debra ble sekretær på generalens kontor. Noen år senere flyttet de tilbake til USA og Tennessee, til en liten by der alle kjenner alle. Med støtte fra mannen og de to døtrene, begynte Debra å skrive igjen, og i 1998 gikk drømmen om å skrive for Harlequin i oppfyllelse.

  Webber, Meredith

  Meredith Webber har jobbet med alt fra undervisning til griseavl. Men hun har alltid hatt et hemmelig ønske om å skrive. Siden hun har mange sykepleiere og leger i familien, falt det naturlig å skrive legeromaner. Noe hun nå gjør med stor suksess. Meredith bor i Queensland med mann og sønn.

  Wentworth, Sally

  Sally Wentworth er født og oppvokst i Hertfordshire i England der hun fremdeles bor. Hun er gift og har en sønn. Sally begynte å skrive etter et skrivekurs. Hun leser mye, men liker også å drive med håndarbeid og å spille bridge. Hun er også ordfører i en miljøvernforening.

  Weston, Sophie

  Sophie Weston er født i London. Hun begynte å skrive da hun var fem år. Hennes første roman ble skrevet under rekonvalesensperioden etter en alvorlig sykdom. Siden har hun fortsatt å skrive. Hun bor midt i London med to krevende katter, men reiser gjerne rundt i verden på jakt etter inspirasjon til nye romaner.

  Wharton, Edith

  Edith Wharton ble født I New York I 1862. Hun tilhørte en aristokratisk familie med en anetavle som strakte seg tre hundre år tilbake i tid. Hun ble utdannet hjemme og hadde tilgang til farens omfattende bibliotek. Edith giftet seg med en mann som var tolv år eldre enn henne, men ekteskapet gikk i oppløsning da hun oppdaget at mannen hadde brukt hennes penger til å forsørge en elskerinne i Boston. Hun tok selv en elsker da hun var førtiseks år og bodde i Paris. Erfaringene hennes gjorde henne interessert i å skrive om hvordan tankene påvirket handlingene til karakterene hennes. Hun reiste tilbake til USA bare én gang resten av livet, og da fikk hun Pulitzerprisen for boken ”Uskyldens tid”. Hun døde i Paris i 1937 og er gravlagt på Den amerikanske gravlunden i Versailles.

  WhiteFeather, Sheri

  Sheri WhiteFeather bor i California og liker mat fra andre kulturer, å være til stede ved samlinger for USAs urbefolkning og å gå i kunstgallerier og bruktbutikker ved stranden. Hennes store lidenskap er å skrive, og hun elsker jobben sin som forfatter. Når hun ikke skriver, leser hun gjerne til langt på natt. Sheris mann, som tilhører Muscogee Creek-stammen, er inspirasjonskilde for mange av bøkene hennes. De har en sønn, en datter og tre katter.

  Whitiker, Gail

  Gail Whitiker kommer opprinnelig fra Pembrokeshire, men nå er hun bosatt på Vancouver Island utenfor Candas vestkyst. Når hun ikke gir etter for skrivekløen, kan man finne Gail i rask marsj bortover en av øyas vakre strender. Hun er også glad i å lese. Gail skrev sin første roman i tenårene, og hun er fremdeles takknemlig overfor engelsklæreren som ikke fortalte henne hvor dårlig den egentlig var.

  Wiggs, Susan

  Susan Wiggs’ bøker beskrives av Publishers Weekly som ”forfriskende ærlige romantikkhistorier”, og Salem Statesman Journal legger til at hun ”har en egen evne til å formidle inderlige følelser på praktisk talt hver eneste side.” Booklist mener at bøkene hennes er ”troverdige, ærlige og uforglemmelige.”

  Siden debuten for noen år siden, har Susan Wiggs’ bøker fått flere positive anmeldelser i Publishers Weekly. Bøkene hennes er oversatt til mange forskjellige språk og har klatret opp på internasjonale bestselgerlister – som for eksempel New York Times og USA Today.

  Wiggs jobbet tidligere som lærer, og hun har en eksamen fra Harvard. Når hun ikke skriver på en ny roman, bruker hun tiden på familien og vennene, fotograferer, står på ski eller leser en god bok.

  Wilde, Lori

  Lori Wilde jobbet i helsesektoren i tjue år, og den fleksible arbeidstiden førte til at hun hadde mulighet til å skrive ved siden av. Hun oppdaget at hun hadde talent for komikk, og det er noe hun benytter seg av i forfatterskapet. Eventyr har hun alltid vært interessert i, og hun har tatt flytimer, løpt maraton, flydd luftballong, opptrådt med en profesjonell jazzgruppe, vandret blant vulkanene på Hawaii og gått på isbreene i Alaska, for å nevne noe. Hun bor med sin familie i Texas.

  Wilkins, Gina

  Gina Wilkins har skrevet bøker for Harlequin siden 1978. Romanene hennes blir solgt i over hundre land og er oversatt til over tjue språk. Når hun ikke skriver, deltar hun gjerne i konferanser og debatter. Hun reiser også rundt til skoler for å diskutere litteratur, målsetting og motivasjon. De fantastiske barna og et langt, lykkelig ekteskap har vært forutsetningen for den fremgangsrike karrieren, mener forfatteren selv. Gina Wilkins bor i Arkansas.

  Wilkinson, Lee

  Lee Wilkinson bor med sin mann i et syttenhundretallshus i Derbyshire i England. Hun og mannen reiser gjerne til eksotiske steder. Hennes siste reise gikk jorden rundt, og da var også datteren og svigersønnen med som reisefølge. Når hun ikke reiser eller skriver bøker, liker Lee å lese og stelle i hagen. Blir det tid til overs, inviterer hun gjerne familie og venner på grillfest.

  Wilks, Eileen

  Eileen Wilks’ familie har bodd i Texas i flere generasjoner. Hennes farmors farmor kom til Texas like etter borgerkrigen. Eileen har reist mye, bodd på mange forskjellige steder og forsøkt seg på mange forskjellige jobber. Men det var først da hun begynte å skrive at hun følte seg hjemme. I årenes løp har Eileen også oppdratt to barn og en rekke katter og hunder.

  Williams, Cathy

  Cathy Williams kommer fra Trinidad, men fikk et stipend for å studere språk og litteratur ved universitetet i Exeter i 1975. Det var der hun traff sin mann, Richard, og hun ble boende i England. Paret har tre døtre.

  Winston, Anne Marie

  Den bestselgende forfatteren Anne Marie Winston elsker babyer som hun kan levere tilbake når de begynner å gråte, dyr av alle slag og det meste som blomstrer. Når hun ikke skriver, kjører hun barna sine til ulike aktiviteter, forsøker å holde seg unna sjokolade og leser alt hun kommer over. Hun benytter enhver anledning til å danse, og luker ikke ugress før hagen er så overgrodd at det skygger for solen.

  Winters, Rebecca

  Rebecca Winters har fire barn, og familien er nå utvidet med tre herlige barnebarn. Etter å ha sagt farvel til klasserommet, der hun underviste i fransk og spansk, tilbringer hun nå mer tid med familien. Rebecca bor i Salt Lake City i Utah, nær Rocky Mountains. Fjellandskapet og favorittstedene i Europa er en utømmelig kilde til inspirasjon for Rebeccas romancer. Skrivingen, familien og det å reise, er hennes største interesser.

  Woods, Sara

  Sara Woods vokste opp i Portsmouth. Hun har forsøkt seg på mange forskjellige yrker i årenes løp, blant annet har hun vært sekretær og lærer. Da hun begynte å skrive romaner på heltid, fant hun endelig den friheten sigøyneren i henne krevde. Sara er lykkelig gift, og paret har to voksne sønner. Hun og mannen bor på landet i Cornwall, der Sara også kan drive med noe annet hun er lidenskapelig opptatt av – nemlig hagestell.

  Woods, Sherryl

  Med to tidligere karrierer bak seg før hun ble forfatter, og etter å ha bodd på fire ulike steder i USA, har Sherryl Woods samlet venner og minner – og en masse unødvendig skrot!

  ”Vennskapene er det eneste jeg har hatt med meg gjennom årene som virkelig betyr noe”, sier hun selv. Derfor er det ikke overraskende at vennskapsbånd er et tilbakevendende tema i bøkene hennes.

  Sherryl Woods vokste opp i Virginia. Hun utdannet seg til journalist ved Ohio State University og har blant annet jobbet som tv-anmelder for aviser i Ohio og Florida. Hun begynte å skrive bøker i 1982, og har vekslet mellom mange ulike sjangere. Det har blitt over hundre utgitte romaner.

  Når hun ikke skriver, liker hun å stelle i hagen, selv om hun og gressklipperen ikke kommer overens. Tennis, teater og ballett er andre interesser – som tilskuer, ikke utøver.

  Wright, Laura

  Laura Wright har vært engasjert i underholdningsbransjen, blant annet som skuespiller, sanger og konkurransedanser. Men da hun begynte å skrive romaner, oppdaget hun at det var det hun virkelig ville drive med. Hun er født og oppvokst i Minneapolis, har bodd i New York, Milwaukee og Columbus, og har nå slått seg til ro i Los Angeles. Der bor hun sammen med mannen Daniel som er teaterprodusent, og tre bortskjemte hunder. Når hun ikke skriver, går hun gjerne i gallerier og på kino, lager mat, går turer i skogen og leker med hundene.

  York, Rebecca

  Rebecca York er en prisbelønt og bestselgende romanforfatter som har skrevet nesten åtti bøker. Hun synes hun har verdens beste jobb – tenk å få betalt for å dikte opp historier! Dessuten har hun skrevet tolv kokebøker. Rebecca og mannen reiser mye, utforsker nye miljøer til romanene og finner nye retter til kokebøkene.


  Abonnementer

  Benytt muligheten til å prøve våre serier – første pakken til halv pris!

  Les mer

  Nyhetsbrev

  Abonner på vårt nyhetsbrev og få rikelig med spennende tilbud.

  Les mer

  Visste du at?

  • Vi har over 500 e-bøker
  • Vi tilbyr gratis frakt ved kjøp på over kr 250,-
  • Du kan betale med kort eller faktura

  Følg oss