Nora Roberts

Nora Roberts

Noras vei til forfatteryrke
Nora Roberts har alltid følt trang til å uttrykke seg kreativt. Hun forsøkte seg på hagearbeid, konservere frukt og grønnsaker, sy klær, strikke og hekle. Men ingenting føltes helt riktig. "Det var da jeg hadde laget to hengekøyer i makramé at jeg forsto at jeg trengte hjelp", innrømmer hun spøkefullt.

Hjelpen kom i form av en snøstorm i februar 1979. Innesnødd hjemme med barna i en hel uke, ble hun til slutt lei av selskapsleker. Tiden med barna var fin den, men hun trengte litt voksentid også. Hun begynte å skrive ned en historie som hun lenge hadde hatt i hodet. Det var da brikkene falt på plass. Endelig hadde hun funnet sitt kall!

Biografi
Nora Roberts er født i Maryland i USA. Hun er yngst av fem søsken. Etter skoletiden, inkludert noen år på katolsk skole med nonner som lærere, giftet hun seg, og familien bosatte seg i Keedysville i Maryland.

Hun var en kort periode ansatt som advokatsekretær, men det at hun kunne skrive raskt, gjorde ikke opp for alle stavefeilene. Nora innså snart at sekretæryrket ikke var noe for henne. Siden hun likte å lese Harlequinromaner, bestemte hun seg for at det var hennes nisje da hun selv begynte å skrive. Etter noen refusjoner fikk hun sin første roman utgitt i 1981. Det var begynnelsen på en meget fremgangsrik forfatterkarriere.

Noen år senere traff hun sin andre ektemann – han var håndverkeren hun hadde hyrt inn for å bygge bokhyller. Siden den gang har paret skapt et hjem de elsker, reist jorden rundt og åpnet en bokhandel sammen.

Nora er nå en elsket og populær forfatter som har fått en lang rekke priser for bøkene sine. Romanene hennes ligger stadig på toppen av bestselgerlistene.

Visste du at …
  • i 2006 fantes det mer enn 294 millioner trykte eksemplarer av Nora Roberts bøker.
  • i løpet av de siste tjuefem årene er det blitt solgt tjueen bøker av Nora Roberts hvert minutt.
  • hvis man la alle Nora Roberts bøker etter hverandre, ville de strekke seg fra Los Angeles til New York – ti ganger.

Bøker av Nora Roberts

per side
per side

Abonnementer

Benytt muligheten til å prøve våre serier – første pakken til halv pris!

Les mer

Nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rikelig med spennende tilbud.

Les mer

Visste du at?

  • Vi har over 500 e-bøker
  • Vi tilbyr gratis frakt ved kjøp på over kr 250,-
  • Du kan betale med kort eller faktura

Følg oss